dissabte, 19 d’octubre del 2013

Àrea Recreativa El Codó, Guixers Solsonès.

Possiblement la zona de pícnic més espectacular que hem vist fins al moment. Ocupa un espai realment gran enmig de la muntanya i està a pocs minuts caminant d'un mirador que talla la respiració.

2017: Després de més de 3 anys i quasi 400 àrees de pícnic segueixo pensant que és de les més espectaculars que hem vist. Les fotos són d'un diumenge de mitjans d'octubre del 2016 i quasi no hi havia ningú.  Afegeixo unes quantes fotos fetes llavors (octubre'16) per ampliar la escasa informació que tenía quan vaig fer l'entrada (que va ser de les primeres del bloc).

Consta de més de 30 taules de fusta, n'hi ha de més rústiques i de més noves. Quasi totes tenen la seva barbacoa ben a prop. L'espai és increiblement gran, així que no us molestereu amb els altres usuaris. És tan gran i no s'acabaven mai les taules fins al punt que no sé si les vam veure totes. Trobareu taules al sol i taules a l'ombra, busqueu el què busqueu hi estareu a gust.




















A la part superior de la carena hi ha un edifici que sembla que és un bar tot i que no l'hem vist mai obert (ni quan hi vam ser al juliol del 2013 ni a l'octubre del 2016), tot i que pel cartell del 2013 encara no hi havia el bar.
Cartell informatiu del 2013
Quan hi vam ser ara hi havia cartells informatius però no deien res de que s'hagués de pagar.








Hi ha un edifici amb dos banys (en no molt bones condicions), just després de passar l'edifici del bar trobareu un cartell que us indica cap on són.


També hi ha una font - abeurador, quan hi vam ser hi havia un ramat d'ovelles que així que et senten fugen.



 Aquí surten bolets a les taules!
A l'aparcament trobareu més cartells informatius i indicador per anar al mirador.






Com he dit a l'inici està a un passeig d'un mirador espectacular, el Mirador de la Creu del Codó, que dona nom a l'àrea recreativa.




Coordenades GPS de la zona de parking: 42º08'17.05"N  1º32'24.12"E

Accés: S'hi arriba per la carretera que va de Solsona a Port del Compte o a Sant Llorenç de Morunys; al arribar al Coll de'n Jou venint de Solsona és una desviació a la dreta. La desviació és en un angle de quasi 180 graus i té un cartellet anunciant "Camí Creu del Codó" que no es veu de molt lluny. no us preocupeu perquè just després de la desviació hi ha una rotonda que us permetrà donar la volta i agafar la desviació còmodament.
Us posso un planell de l'accés

És el camí que surt de la dreta

 No us preocupeu si la passeu de llarg perquè just després de la desviació hi ha una rotonda que us permetrà donar la volta i agafar la desviació còmodament com veieu a les fotos de sota.



Què visitar? 

Port del Compte
Sant Llorenç de Morunys
Les Fonts del Cardener
Vall de Lord


Solsona

Solsonès

6 comentaris:

  1. Hola.my Catalan husband and myself from Scotland and our children visited here last year. What a place. Very safe for young families. We are organising a family picnic and BBQ for October. It was deserted when we went last time. The viewpoint is stunning! We can't wait to go back. Thanks for your blog and pictures. Best wishes from scotland

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dear Lara,
      Thank you very my for your message and words. I'm pleased to know that you enjoied it. When we were there on July'12 also was deserted, it's a pity that people doesn't take advantage of a so great place.
      I hope you'll enjoy your family barbacue again.
      Best wishes!

      Elimina
  2. Es un indret meravellòs tal com dieu, moltes taules i barbacoes, un bon bosc, aigua. Ja hem fet varies arrossades i de debó que hem disfrutat. Hi tornarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Antonio,
      Moltes gràcies pel missatge. Nosaltres fa molt temps que no hi anem, a veure si de cara al bon temps ens decidim.
      Fins aviat,

      Elimina
  3. Hola, con el GPS me aparece el camino para el mirador.
    Delmirador a ese sitio queda muy lejos?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      Si, el área de pícnic está en el camino al mirador, antes del mirador encontraréis la zona de pícnic, en realidad tendréis que dejar el coche delante del acceso a la zona de pícnic, hasta el mirador hay que seguir a pie, así que no tiene pérdida.

      Elimina