dissabte, 13 d’abril del 2019

EL MEU PRIMER LLIBRE: 13 ÀREES DE PÍCNIC PER VISITAR ELS ESPAIS DE LA BATALLA DE L'EBRE

En aquesta ocasió més que una recomanació, és una presentació, ja que és el meu propi llibre. Poc m'imaginava quan vaig començar el bloc que em portaria a escriure un llibre...

Gràcies a l'Editorial Piolet, editorial especialitzada en mapes i llibres d'excursionisme, he tingut l'oportunitat de publicar el què esperem sigui el primer llibre d'una col·lecció.

Foto de l'Editorial Piolet
Aquesta guia us portarà a les Terres de l'Ebre per poder gaudir en familia (amics o sols) de bones àrees de pícnic en uns paisatges realment bonics i que a més ens donen l'oportunitat de visitar vestigis o espais museïtzats de la Batalla de l'Ebre; en algún cas estan ubicades en el mateix espai de Memòria Històrica o si no hi són ben a prop (la majoria estan entre 400 i 1000 metres de distància de l'àrea de pícnic).

L'estructura de la guía ës:
  • Índex 
  • Pròleg (tinc l'honor que en Josep Gironès n'hagi escrit el pròleg) 
  • Presentació
  • Fem memòria
  • Normes de civisme
  • Els 13 capìtols
  • Fonts de consulta i bibliografía
  • Equipaments
A l'apartat Fem Memòria hi ha un petit resum de la Guerra Cívil i de la Batalla de l'Ebre perquè ens ubiquem històricament en els aconteixements que van originar els espais que visitarem.

Cada capìtol està dividit en 2 parts:
  1. Àrea de pícnic: amb la descripció i els serveis que té, així com una explicació de com arribar-hi i un mapa.
  2. Espai visitable: primer us descric el context històric de la poblacio o del propi vestigi  en el marc de la Batalla de l'Ebre; en segon lloc us explico com arribar-hi des de l'àrea de pícnic, en tercer lloc us descric el vestigi i finalment us relaciono altres espais visitables propers.
Foto de l'Editorial Piolet

Foto de l'Editorial Piolet

Foto de l'Editorial Piolet

Hi trobareu fotografies tant de l'àrea de pícnic com del vestigi.

La majoria d'àrees de pícnic ja estan al bloc, altres hi seran aviat; però la diferència entre el llibre i la informació del bloc és que en el llibre teniu el context històric de l'espai a visitar i la seva descripció, així com l'explicació de com arribar fins al vestigi des de l'àrea de pícnic, que en el bloc no hi és perquè nomès es centra en l'àrea de pícnic. A més de la ventatge que tenir-ho agrupat en un llibre que podeu portar al cotxe o a la motxila.

Si esteu interessats en el llibre, que nomès costa 13,00€, el podeu adquirir en llibreries com Altaïr o Horitzons, el podeu encarregar a la vostra llibreria habitual o comprar-lo directament a l'Editorial Piolet en el següent enllaç:


Foto de l'Editorial Piolet

Tot i que sempre m'ha interessat visitar espais de Memòria Històrica, he de dir que després de llegir i preparar-me sobre la Guerra Cívil i la Batalla de l'Ebre en particular, visitar-ne els espais on va transcórrer és impactant i fa que encara en vulguis conèixer més.

Si heu arribat fins aquí, moltes gràcies per la paciència i l'interés. I moltes gràcies per seguir-nos, sense vosaltres tampoc hauria estat possible que el bloc creixés i em plantegés fer un llibre.

2 comentaris: