dijous, 3 d’octubre del 2013

Àrea de lleure de la Font Negra, Berga, Berguedà.

La primera entrada del bloc és de la comarca que va veure néixer els meus pares: el Berguedà.
Aquesta àrea de lleure es troba al costat de la Riera de Metge a la carretera que porta de Berga al Santuari de Queralt, just abans del restaurant Font Negra i la desviació cap a Rasos de Peguera.
Aquesta entrada es va fer inicialment a l'octubre del 2013 amb fotos de la tardor del 2012; en visites posteriors (agost'14 i agost'15) i hem afegit fotografies i informació esperant ja estigui realment completa i que no ens haguem deixat cap part del parc.

OCTUBRE 2019: Hi hem tornat a estar i està tot igual.

La zona està divida en 5 parts que us descric segons les anem trobant venint de Berga.
Font: consta de 3 taules de pedra no molt pràctiques (taula i bancs tenen pràcticament la mateixa alçada); és un racó molt bonic i agradable, ja que té la Riera de Metge ben a prop. Per accedir a la font heu de creuar un petit pont. Hi ha zona d'aparcament.










Inferior: consta de 3 taules i lloc per jugar, s'hi arriba des de la zona central o des de la carretera on hi ha un accés peatonal.









Central: s'hi accedeix des del segon parking o des dels camins interiors del parc. És la que queda més propera a la carretera. Consta de 3 taules.




Superior: s'hi accedeix des del tercer parking i des dels camins interiors. Consta de 4 taules, zona infantil i circuit esportiu.















Sota el restaurant: S'hi pot arribar des del restaurant o des d'un camí que surt del final del parc infantil, heu de pujar unes escales, seguir un caminet direcció al restaurant i a la dreta trobareu unes escales i un pont que creua la riera. Consta de 4 taules de fusta i una font.








És molt agradable i molt bonic; a més té la riera de Metge al costat, entre la zona de taules i l'aparcament, que li dona un encant especial. Us posso fotos de tot l'entorn.
   
 









Hi ha dos zones d'aparcament a més de la que surt a la foto de la zona de la font (la 1a), tenen molt espai i estan comunicades per un agradable passeig.



Coordenades GPS: 42º06'43.32"N   1º50"02.09"E

Accés parking font:


Accés parking inferior:
Accés parking superior:


Zones de pícnic de l'Alt Berguedà:

I zones de pícnic del Parc Natural del Cadí Moixeró:
http://www20.gencat.cat/portal/site/parcsnaturals/menuitem.1942a21487b35eb0e6789a10b0c0e1a0/?vgnextoid=9b68b39224015310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=9b68b39224015310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default#Bloc9385693acb435310VgnVCM1000008d0c1e0a____

Què visitar per la zona:

Berga: capital de la comarca
http://www.turismeberga.cat/

Rasos de Peguera: Estació d'esquí

 Santuari de Queralt i el seu fantàstic mirador


I moltes coses més que ofereix la comarca: http://www.elbergueda.cat/



4 comentaris:

  1. Repasant informacio per divendres anar cap aquest maravellos indret me he trobat en el curios de trobar ho en el teu bloc pero no tindria gaire relevancia si no fos que era la teva primera entrada has arribat molt lluny felicitats !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto,
      Moltes gracies!!! Si, qui m'havia de dir llavors que en un any n'hauria fet tants i hauria evolucionat així. Estic molt contenta i amb molta il·lusió.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Bon dia, tenim pensat anar el proper diumenge a Sta. Maria de Queral, a fer una volteta... Som un grup de noies no gaire experimentades en el tema de montanya i he donat amb el teu blog buscant un puesto on poguer dinar.. M'encanta!!!! et felicito, persones com vosaltres ens faciliteu "les experiencies" a la gent que comencem... Salutacions desde el Valles Oriental Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra,
      Moltes gr``acies pel missatge, fa molta il·lusió rebre'ls. Precissament vaig començar el bloc perque quan buscava llocs costava molt trobar-ne informació.
      Espero que disfruteu molt d'aquest racó del Bergued``a.
      Salutacions!

      Elimina