dijous, 1 d’agost del 2019

Àrea de pícnic Ermita de Santa Magdalena, Pinell de Brai, Terra Alta

Molt bona àrea de pícnic en plena Serra de Pàndols, al terme municipal de Pinell de Brai. Les fotos són del setembre passat... de quan preparavem el llibre; aquesta és la penúltima que em queda per publicar de la Terra Alta, però és de les millors.
Consta de 7 taules de pedra bastant grans (per unes 12 persones) i un boc de 7 barbacoes en un espai que queda per sota de l'ermita, s'hi baixa per una pendent que surt de davant d'aquesta. És un espai bonic amb força ombres. Podriem dir que aquest espai ve a tenir la forma d'un V cap per vall, i on hi ha les barbacoes es la punta de la V. També hi ha 2 fonts.






















L'ermita de Santa Magdalena es va construir a mitjans del S. XX després que l'anterior fos pràcticament destruida durant la Batalla de l'Ebre. Nosaltres la vam trobar tancada. És una ermita bonica, té la curiositat que té 2 ales exteriors cobertes on a dintre hi ha una barbacoa i bancs a les parets. A uns 20 metres de l'ermita hi ha una altre taula de pedra, però senes bancs.












A l'abril es fa un aplec en aquest espai, està preprat per rebre molta gent, hi ha bancals per sobre de l'àrea de pícnic amb espai per acollir força gent i hi han repartits mínim 3 blocs de banys.


Des de davant de l'ermita, on podreu deixar el cotxe, hi ha bones vistes.

Situació:

Coordenades de GPS:  41° 1'34.71"N    0°28'3.13"E

Accés: S'hi accedeix des de la carretera C-43 que va de Pinell de Brai a Gandesa, heu de pendre una desviació cap a la Fontcalda i la Serra de Pàndols que hi ha entre el quilòmetre 10 y el 11; venint del Pinell de Brai queda a l'esquerra. Just al pendre la desviació veureu l'àrea de pícnic La Fonteta.
La passeu de llarg, seguir durant uns 2 quilòmetres per la pista principal, fins que trobareu a l'esquerra una desviació cap a l'ermita i la serra de Pàndols, la preneu. Seguiu aquesta pista que és força ample durant 1,7 km on trobareu una desviació cap a l'ermita, ja nomès queden 500 metres.

A sota teniu el planell del camí un cop deixem la C-43.

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de El Pinell de Brai:


Què visitar?

Pinell de Brai: té molts atractius, hi ha senders per recórrer, punts d'interès de Memòria Històrica, la Catedral del Vi, etc.
Catedral del Vi
Des de l'àrea de pícnic de l'ermita de Santa Magdalena podeu pujar fins a la Cota 705 de la Serra de Pàndols, espai emblemàtic de Memòria Històrica on hi ha el Monument a la Pau. Està ben a prop i val la pena pujar-hi, tan si us interessa la Memòria Històrica com si no, perquè a més de l'importància d'aquest espai durant la Batalla de l'Ebre, les vistes des del seu mirador són impactants. Per arribar-hi heu de retrocedir 500 metres fins l'última desviació i agafar l'altre camí cap a la cota 705, en 200 metres trobareu un espai per deixar el cotxe. A partir d'aquí heu de pujar els últims metres a peu, a no ser que aneu amb algú de mobilitat reduïda (es pot pujar fins a dalt amb cotxe però quasi no hi ha lloc per deixar-lo).







Terra Alta:

Roques de Benet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada