dimarts, 7 d’abril del 2015

Zona de pícnic La Fonteta, Gandesa, Terra Alta

Magnífica zona de pícnic en el Barranc de Gandesa als peus de la Serra de Pàndols, en el terme municipal de Gandesa. És de molt fàcil accés, està a l'inici de la carretera que porta a la Fontcalda.
Consta de 10 taules de pedra (no oblideu portar mantes o tovalloles per aïllar-vos del fred fora del bon temps) de diferents mides i formes.













Té un gran bloc amb 10 barbacoes i 2 piques. Hi ha banys, quan hi vam ser nosaltres durant Setmana Santa nomès estava obert el dels homes i era tipus francés.





 Una riera creua la zona de pícnic a més té espai pel voltant i entre les taules per jugar.



També hi ha la font que li dóna nom.

 Hi ha una zona d'aparcament justa si hi han de caber cotxes per totes les taules, però és grandeta.

Situació:

Accés: S'hi arriba des de la carretera que va de Gandesa a Pinell de Brai; al poc de sortir de Gandesa trobareu una indicació que anuncia la Fontcalda.
 Quan hi arribeu l'heu de pendre.
 Just quan prengueu aquesta carretera de muntanya ja veureu a la vostra esquerra les taules.
 Uns metres més endavant trobareu l'accés a l'aparcament.
Què visitar?

La Fontcalda: és un Santuari que disposa de restaurant, zona de pícnic, hospedatge i d'unes espectaculars gorges i estrets. És realment freqüentat, fins al punt de ser massificat però és molt bonic. Al bloc hi ha l'entrada d'aquesta zona de pícnic:


S'hi pot arribar per la carretera que heu pres per anar a La Fonteta, des d'on són uns 6 km d'estreta carretera de muntanya o fer més volta  (uns 18km) i arribar-hi des de la Via Verda de la Terra Alta. Nosaltres vam anar fins a l'estació de la Via Verda del Prat del Compte (on també hi ha zona de pícnic que faré un altre dia) i vam caminar 1 km. escas de via totalment plana, excepte els últims 300 metres que són de forta pendent.






Tant la Serra de Pàndols com la veïna Serra de Cavalls són escenaris de la Batalla de l'Ebre, si us interessa el tema en podeu visitar indrets, així com a Gandesa i Corbera d'Ebre

Gandesa:
Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre
 Corbera d'Ebre:

Poble Vell derruit pels bombardejos dels Nacionals i que es pot visitar per 2,00€
Terra Alta:


2 comentaris: