divendres, 11 de gener del 2019

Àrea de pícnic Ermita de Berrús, Riba-roja d'Ebre, Ribera d'Ebre

Amb aquesta petita joia arribem a l'àrea de pícnic número 500 del bloc. Està  a uns 11 quilómetres de Riba-roja d'Ebre. Les fotos són de principis d'agost, però tenia clar que era un lloc especial i l'he volgut guardar per l'àrea nº 500. Espero que us agradi tan com a mi.
És una àrea de pícnic molt gran ubicada al punt més elevat d'un turó davant de l'embassament de Riba-roja d'Ebre. Consta de 17 taules (la majoria de pedra) i un total de 16 barbacoes repartit des del lateral de l'ermita fins als peus de la torre de comunicacions. Moltes de les taules tenen ombra i n'hi ha 3 sota cobert.













A l'esquena i per sota de l'edificació amb taules hi ha una font, que a l'estiu no rajava.

Els banys estan al lateral dret de l'ermita.



L'ermita és romànica, però originariament no estava ubicada aquí; la van traslladar pedra a pedra quan es va fer l'embassament (1968) ja que estava a tocar del riu i formava part de la desapareguda població de Berrús. Des de la ermita gaudireu d'unes vistes espectaculars de tot l'entorn (inclos l'embassament que queda al darrera).






Un altre al·licient d'aquesta àrea de pícnic és que a escasos 400 metres, darrera la torre de comunicacions, trobareu una de les posicions atrinxerades de la Batalla de l'Ebre restaurada més completa.




Situació:


Coordenades GPS: 41°13'58.12"N    0°24'6.13"E

Accés: Heu de pendre la carretera TV7411 al sortir de Riba-roja i entre el punt quilomètric 11 i el 12 direcció La Pobla de Massaluca trobareu a l'esquerra una desviació amb indicacions cap a l'ermita i les trinxeres, la preneu i en uns 300 metres estareu a l'explanda als peus de l'ermita on podreu deixar el cotxe.

A l'esquerra es veu la desviació


Què visitar?

Riba-roja:

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Riba-roja:



Ribera d'Ebre: a la veina Flix trobareu un Pas de la Barca, segur que als petits els encantarà creuar l'Ebre així, a més és gratuit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada