dimecres, 2 de gener del 2019

Àrea de pícnic Font del Forn de la Rovira, Centelles,

Inspirats en el bloc de fonts de la web Encos vam estar en aquesta petita àrea de pícnic que està a les afores de Centelles. Les fotos són de principis de l'estiu.
Es tracte d'un petit espai una mica amagat i per sota del nivell de la carretera que consta de 2 taules de pedra i la font que li dóna nom.  La veritat és que dóna la sensació d'estar una mica deixat, no sembla que s'utilitzi molt; això que a l'estiu s'hi estava la mar de fresc. És un indret molt ombrívol, verd i tranquil.












Hi ha un camí que segueix avall, però va cap als camps que hi ha per sota.

Situació:

Coordenades de GPS:  41°47'6.88"N    2°12'52.40"E

Accés: Si veniu per la C-17 heu de pendre la sortida 46 a Centelles Nord; un cop deixeu l'autovia estareu a la carretera C-1413b. Seguiu aquesta carretera direcció Centelles i passeu la població de llarg sense deixar la carretera. Aproximadament uns 400-500 metres després de les últimes cases de Centelles trobareu l'accés a la font en un revolt pronunciat a l'esquerra, just després d'una desviació cap a la Rovira de Dalt que hi ha a la dreta.

Si arribeu a la deixalleria és que us l'heu passat de llarg, i és fàcil que us passi, perquè quasi no es veu l'accés, però hi ha un cartell que anuncia la font. Per aparcar podeu aprofitar la deixalleria per canviar el sentit i llavors podreu deixar el cotxe just al costat de l'accés, que hi ha un petit espai de gespa.


Espai per dixar el cotxe al costat de l'accés.
Per arribar a l'àrea de pícnic heu de caminar uns 30 metres per una pendent de terra i herba, quan hi vam ser si podia baixar bé amb un cotxet o cadira de rodes, però aquests espais de terra poden canviar molt si hi ha pluges.

Què visitar?

Centelles:

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Centelles: una amb barbacoa i una amb zona de bany.



Osona: No molt lluny hi ha el turó del Castell de Tona, és bonic i té bones vistes.



1 comentari:

  1. Hi hem estat dinant aquest diumenge. Un indret molt tranquil i ombrejat, potser no gaire recomanable quan comença a fer fred. Les dues taules són d'obra i estan en bastant bon estat. Sembla ideal per a un parell de famílies amb nens: n'hi ha una de gran i una de més petita. La font no rajava, però al costat hi baixa un rierol que en època de pluges deu alegrar la zona.

    ResponElimina