dimecres, 8 d’agost del 2018

Àrea de pícnic La Garita, Riba-Roja d'Ebre, Ribera d'Ebre

Molt bona àrea de pícnic a les afores de Riba-roja, s'hi arriba per una pista forestal. L'àrea deu el nom a un torre de vigía que té a pocs metres. Les fotos són de fa un parell de dies, un dilluns d'agost al matí. He de dir que no hem trobat ningú a cap àrea de pícnic de les que hem visitat (o a cap que ara recordi), però també és veritat que hi hem estat en plena onada de calor amb temperatures molt altes que treien les ganes de fer res.

Consta de 8 taules de fusta amb l'ombra de moreres,  un bloc amb 3 barbacoes, una font i banys.







També hi trobareu el què sembla un pou.
Un dels atractius d'aquesta àrea de pícnic són les vistes de l'Ebre que tindreu des d'un passeig que surt de 'àrea de les taules.




L'altre gran atractiu és la petita torre de vigía que hi ha uns metres més amunt, no hi ha cap cartell informatiu, així que no us puc dir de quan és, però està clar que era per vigilar el riu, que ja es navegava en època dels grecs.
La torre vista des del passeig amb vistes que us he comentat abans.


L'àrea de pícnic i el riu Ebre des de la Torre





Riba-Roja
 L'àrea disposa d'un bon espai d'aparcament.

Situació:
 Accés: És molt fàcil de trobar, si veniu de Flix per la T-741 després del punt kilomètric nº 6 i de la desviació cap a Flix trobareu a l'esquerra una desviació amb un cartell indicatiu d'àrea de pícnic (com els que es troben per la carretera, però aquesta àrea no està a la carretera). Per poder pendre la desviació haureu de seguir uns 100 o 200 metres més endavant que hi ha una rotonda.

Passem de llarg la desviació cap a Riba-roja

Al Google Earth no surt perquè són imatges més antigues, però ara trobareu una indicació d'àrea de pícnci a la desviació

Seguiu la pista forestal uns 200 metres i veureu la torre a la dreta i una baixada cap a l'àrea a l'esquerra

Aquesta és la baixada cap a l'àrea de pícnic


Què visitar?

Riba-roja:

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Riba-roja:




Ribera d'Ebre: Hi ha moltíssimes coses per fer i visitar, trobareu entre altres temes molts vestigis de la Batalla de l'Ebre, és una bona oportunitat per fer Memòria Històrica. Com per exemple el castell de Flix i la posició atrinxerada del Pla del Castell restaurat recentment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada