diumenge, 8 de juliol del 2018

Àrea de pícnic de les Basses, Montcada i Reixac, Vallès Occidental

Inspirats en el llibre Parc Natural de Collserola. 12 excursions per a cames petites i en cotxet hem estat en aquesta bona àrea de pícnic que forma part del Parc de Can Cuiàs. Les fotos són d'aquest matí. Per arribar-hi heu de caminar uns 500 metres aproximadament.
Consta de 10 taules de fusta ben ombrejades, almenys la majoria. És un espai obert enmig de zona boscosa on no veus ni rastre de la civilització que està ben a prop. Avui hi havia poca gent, nomès 2 families; una de les families aprotifant que hi ha una font a 50 metres de les taules han portat pistoles d'aigua i els nens/es es remullaven, una bona manera de refrescar-se.

















Com us he dit per accedir a l'àrea de pícnic s'han de caminar aproximadament 500mts. Nosaltres hem fet una variant de l'excursió proposada al llibre, perquè fent-ho des d'on ho hem fet passàvem per una altre àrea de pícnic.

Nosaltres hem trigat 1 hora en anar fins al mirador de l'Estrella i tornar, però perquè hem parat a fer fotos a les 2 àrees de pícnic; crec que anar i tornar fins al mirador deuen ser 1,6km. aproximadament. És una excursió apte per totes les edat, nomès hi ha una pendent  molt pronunciada, la resta és suau; penseu que si ho faig jo ho pot fer tothom... La que proposa el llibre és una mica més llarga (2,6km), per si preferiu caminar una mica més. En qualsevol cas, tingueu en compte que quasi no hi ha ombra en tot el camí, així que porteu aigua i gorro; però us suggereixo esperar a fer-la de tardor a primavera...

Nosaltres hem entrat al Parc de Can Cuiàs des del carrer Camèlies amb el carrer Petúnies, per tot el camí anireu trobant indicadors per arribar fins a l'àrea de pícnic i el mirador.



 A 50 metres de l'inici trobareu l'àrea de pícnic del Fondal de la que us parlaré un altre dia. A la foto de sota teniu un dels accessos a aquesta àrea.
Seguiu endavant, sempre pel camí principal i seguint les indicacions dels cartells.









Després de la forta pendent, que no és llarga, trobarem on s'ajunten el camí de l'excursió proposada pel llibre amb la que hem fet nosaltres.


Aquesta és la font on omplien les pistoles d'aigua
 Arribareu a l'àrea de pícnic.
Si voleu anar fins al mirador nomès heu de seguir endavant passant de llarg l'àrea de pícnic fins a un nou creuament de camins.


 El mirador està a final d'aquest passeig.

 Aquí teniu el mirador i queda clar perquè es diu el mirador de l'Estrella
Les vistes són sobretot sobre l'autopista... però també de l'entorn i a la dreta al fons es veu Barcelona. És a dir, veniu fins aquí per passejar no perquè  des del mirador siguin unes vistes espectaculars, és una excusa per caminar una mica. Però no vull dir que no valgui la pena l'excursió, ni molt menys; l'excursió està molt bé, l'entorn del camí és maco, tranquil i agradable; com a anècdota us diré que feia temps que no veia tantes papallones, també hem vist arbres fruiters.








Situació:

Accés: Com us dic sempre en grans poblacions el millor és possar el navegador, posseu carrer de les Petúnes, l'accés està un pel més amunt que el Mercadona, a la cantonda amb el carrer de les Camèlies. Podreu aparcar pel carrer, avui hi havia molt llocs lliures.
Des d'aquí es veu el cartell d'accés al Parc de Can Cuiàs


Hi podeu arribar en transport públic: Metro Can Cuiàs de la línea 11 o amb els autobusos 62, 76, 103 i 155 que paren al carrer de les Petúnes, més o menys davant del Mercadona.


Què visitar?

Montcada i Reixac:


Al bloc hi ha 6 àrees de pícnic més de Montcada i Reixac:






Parc Natural de Collserola:


Vallès Occidental:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada