dimarts, 10 de juliol del 2018

Àrea de pícnic de la Font de Vall-Llosera, Els Hostalets de Balenyà (Balenyà), Osona

Tranquila àrea de pícnic al límit est del nucli d'Els Hostalets de Balenyà (que pertany al municipi de Balenyà). Les fotos són de fa 10 dies, un dissabte al matí.

Febrer 2020: l'hem tornat a visitar i està tot igual.
Consta de 3 taules de fusta L'àrea queda partida pel riu que porta el mateix nom, Vall-Llosera.

Hi ha 2 taules a una explanda que queda per sota del nivell del carrer. Tot i estar al costat de l'àrea urbanitzada te'n se'ns aïllat precissament per estar per sota.











 L'altra taula, que si té ombra, està a l'altre costat del riu que creuem per un pontet. Aquest és un espai més petit però més bonic, el riu queda més a prop de la taula i les vistes són molt millors.




El riu és petit i s'hi pot accedir des del costat de la taula, però vigileu perquè té pinta de ser molt relliscós.




He de confessar que no vam veure la font... ni el safareig. Al mig de l'espai no està i la veritat és que no hi vam pensar i no la vam buscar per l'entorn. Em fa vergonya, però és així...

A nivell de carrer hi ha uns gronxadors i un banc.


Com que teniem 15 minutets lliures, ja que a les 11 haviem d'estar a la Cerveseria Montseny per fer un tast, vam seguir un camí que surt del costat de la 3ª taula. Quasi no vam recorrer res, però és un entorn bonic. Després mirant'-ho amb el Google Earth hem vist que més enllà hi ha 3 basses, deuen estar a 30 minuts de l'àrea de pícnic, per si us animeu.







Situació:

Accés: L'àrea de pícnic està al carrer Font de la Vall-Llosera. Si veniu per la C-17 heu de pendre la sortida 45 Els Hostalets de Balenyà sud.

Entrareu a la población per la N-152a, heu de girar a la dreta quan us trobeu els primers edificis també a la dreta.

Seguiu paral·lels a la via principal i gireu a la dreta al 2on carrer.
 Gireu a l'esquerra al primer carrer.
 Seguiu recte fins al 2on carrer i torneu a girar a la dreta, és el carrer Garrofers.
 Heu d'anar recta pel carrer Garrofers endavant, creuareu una rotonda i seguiu recta endavant que ja és el carrer de la Font de la Vall-Llosera.

A la rotonda seguiu recta endavant

 Al final del carrer trobareu l'àrea de pícnic, a l'esquerra per sota el nivell del carrer.


Què visitar?

Balenyà (Municipi format per varis nuclis):

Nosaltres vam fer un tast de cervesses artesanes a Cervesa Montseny, nomès per adults. Va estar la mar de bé; dura 2 hores (11:00 a 13:00h.).





També podeu visitar el camp d'aviació i els refugis antiaeris de la Guerra Cívil. Per més informació: www.balenya.cat.
El camp d'aviació ara són camps de blat, hi havia almenys 9 refugis rodejant el camp d'aviació.  Nosaltres en vam visitar 2, hi vam accedir des del passeig de sota que està a l'oest del Restaurant Mas Sabanell, entre Sant Miquel de Balenyà i Tona.

Al mig del passeig arbrat trobareu aquestes escales des d'on tindreu una bona prespectiva del què era el camp d'aviació i de l'espectacular camp de blat.


Seguiu passeig endavant i trobareu el primer refugi antiaeri,el Trabau 1; si us el trobeu com nosaltres el reconeixereu per un pal amb el codi QR per sentir un audio, perquè la vegetació s'ha menjat l'espai.

Hi ha 2 boques, però no vam poder entrar endintre perquè hi havia aigua al terra, varis dits.








Uns 500 metres més endavant trobareu un altre refugi antiaeri, Moianès 2. Aquest estan en el mateix camí per on vindreu. També estaven les 2 boques plenes d'aigua, així que tampoc vam poder entrar més enllà de les escales.




No vam seguir, perquè entre la calor i que no s'hi podia entra per les pluges de la setmana anterior, vam optar per parar aquí.
Però l'entorn és molt maco, bé, és que a mi m'agraden molt els camps de blat.



Osona:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada