dimarts, 4 de setembre del 2018

Àrea de pícnic del Fondal, Montcada i Reixac, Vallès Occidental

Bona àrea de pícnic dintre del Parc de Can Cuiàs en el Parc Natural de Collserola i al terme municipal de Montcada i Reixac. Les fotos són de principis de juliol.
Consta de 8 taules de fusta en un espai per sota del nivell del camí de passeig i per tant aïllat de la gent que passeja o fa esport; el handicap és que les taules no tenen ombra, així que és ideal per venir de tardor a primavera i evitar-la a l'estiu. Si voleu venir a l'estiu millor aneu a l'altre àrea de pícnic que hi ha al Parc de Can Cuiàs, a uns 400metres d'aquesta: Àrea de pícnic de Les Basses







Queda a 50 metres de l'accés del Parc Can Cuiàs del carrer Camèlias amb carrer Petúnies. Per baixar a l'àrea de pícnic trobareu primer unes escales, però si seguiu endavant uns 50 metres més trobareu una baixada que pot ser accessible per cotxets o cadires de rodes.



Si heu vingut fins aquí val la pena que entreu més al parc per gaudir de la natura,  podeu fer una excursioneta fins al mirador de l'Estrella passant per l'àrea de pícnic de les Basses; excursió inspirada en la que proposa més llarga al llibre http: Parc Natural de Collserola. 12 excursions per cames pettites; però nosaltres en vam fer una variant per poder passar per l'àrea de pícnic del Fondal. 

Nosaltres vam trigar 1 hora en anar fins al mirador de l'Estrella i tornar, però perquè vam parat a fer fotos a les 2 àrees de pícnic; crec que anar i tornar fins al mirador deuen ser 1,6km. aproximadament. És una excursió apte per totes les edat,  La que proposa el llibre és una mica més llarga (2,6km), per si preferiu caminar una mica més. En qualsevol cas, tingueu en compte que quasi no hi ha ombra en tot el camí, així que porteu aigua i gorro; però us suggereixo esperar a fer-la de tardor a primavera...

Per tot el camí anireu trobant indicadors per arribar fins a l'àrea de pícnic de Les Basses i al mirador de l'Estrella.


Accés al Parc Can Cuiàs des del carrer Camèlies amb el carrer Petúnies



 En 50 metres trobareu les escales per baixar a l'àrea de lleure del Fondal.
 50 metres després, més amagat, està l'accés en pendent a aquesta àrea de lleure.
 Seguiu el camí endavant i prenen les desviacions anunciades cap al mirador.


El camí de l'esquerra és el del mirador, però està ben senyalitzat


 Nomès hi ha un petit tram amb molta pendent que si heu d'empenyer un cotxet us pot costar, però és poc tros.
Després de la forta pendent, que no és llarga, trobarem on s'ajunten el camí de l'excursió proposada pel llibre amb la que vam fer nosaltres.



A uns 400 metrse de l'àrea de pícnic del Fondal trobareu la de les Basses, per anar al mirador la passeu de llarg.
 Fins que trobareu un nou creuament de camins, que és on a la dreta neix el passeig de sota que va directa al mirador.

Les vistes són sobretot sobre l'autopista... però també de l'entorn i a la dreta al fons es veu Barcelona. És a dir, si veniu fins aquí que sigui per passejar, no perquè  el mirador stinui unes vistes espectaculars, és una excusa per caminar una mica; pel camí trobareu arbres fruiters i nosaltres vam veure un munt de papallones.







Situació:



Accés: Tot i pertanyer a Montcada i Reixac s'hi accedeix des de Ciutat Meridiana. Com us dic sempre en grans poblacions el millor és possar el navegador, posseu carrer de les Petúnes, l'accés està un pel més amunt que el Mercadona, a la cantonda amb el carrer de les Camèlies. Podreu aparcar pel carrer, quan hi vam ser al juliol hi havia molt llocs lliures.
Des d'aquí es veu el cartell d'accés al parc

Hi podeu arribar en transport públic: Metro Can Cuiàs de la línea 11 o amb els autobusos 62, 76, 103 i 155 que paren al carrer de les Petúnes, més o menys davant del Mercadona.

Què visitar?

Montcada i Reixac:






Al bloc hi ha 6 àrees de pícnic més de Montcada i Reixac:





Parc Natural de Collserola:


Ermita de Sant Medir




Vallès Occidental:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada