diumenge, 29 de juliol del 2018

Àrea de pícnic del Parc del Turó de la Peira, Barcelona, Barcelonès

Molt bona àrea o més aviat àrees de pícnic en aquest gran parc de Barcelona, ubicat a Nou Barris i ben comunicat amb transports públics. Les fotos són d'aquest matí, hem passat molta calor però la veritat és que on hi havia ombres s'hi estava molt bé, sorprenentment bé.
Nosaltres hem trobat un total de 22 taules de fusta, però no podem assegurar que no n'hi hagi més, el parc està ple de camins amunt i avall. En el planell del parc marca 1 àrea de pícnic, però nosaltres hem trobat taules per tot el parc, la que marca el planell és la més gran. Nosaltres hem entrat  pel sud oest del parc, des del Passeig de Fabra i Puig i hem anat trobant les següents àrees:

A) Ombrejada àrea amb 4 taules i 1 font, avui hi havia una festa infantil, a tot el parc hi havia força gent així que no hi ha moltes fotos de les taules.B) 2 taules en un eixamplement d'un dels camins.
C) És l'àrea marcada al planell del parc, té 6 taules molt ben ombrejades; estàven quasi totes les taules ocupades i part d'elles per avis que jugàven a cartes o domino; trobo fantàstic que la gent gran trobi espais agaradables per reunir-se i gaudir del seu temps.


D) Aquesta àrea amb 2 taules també molt ombrejades és la més fresca que hem trobat, hi corria un airet molt agradable, a més estava molt tranquila sense quasi gent.E) Consta de 3 taules, alguna amb ombra. En aquesta part del parc hi ha menys gent, també hi ha menys ombres...
F) Àrea amb 2 taules, és la més amplia però també la més soleiada.


A més de tots aquests espais amb taules, hem vist 3 taules solitaries més, però com he dit al principi encara en podrien haver més.El parc és molt gran, és de 7'71 hectàrees i com indica el seu nom és un turó, així que trobareu un munt de pujades i baixades, però també es pot recòrrer tota la circumferència de forma força planera.
Hi hem trobat 3 àrees de jocs infantis, en el mateix ordre d'accés  que he fets les àrees de pícnic:

1) Àrea de jocs a l'entrada del parc per Fabra i Puig, just per sota de l'àrea de pícnic A. També hi ha una àrea de gimnàstica per gent gran.

2) Per sobre de l'àrea de pícnic C i per sota de la D.

3) A la part est del parc abans d'arribar a l'àrea E (tenint en compte que hem fet el camí d'oest a est com les agulles del rellotge.A la part superior del turó hi ha un mirador, tot i que hi ha molts arbres al voltant hi ha vistes de Barcelona.

El parc és molt maco, és un parc adaptat a una muntanya (bé un turó), té passejos molt ombrívols, però l'ho ideal és venir fora de l'estiu. Aqu´teniu fotos de la resta del parc.Pipican
Camp de Futbol Turó de la Peira

Els banys estan al costat dels vestidors del camp de futbol
Aquí teniu un planell aproximat (amb tant arbre és dificil marcar-ho) d'on estan les àrees de pícnic (les d'1 taula sola no les he marcat), però tingueu en compte que aquest mapa que té els punts cardinals del "dret" està al revès respecte al planell del parc.


Situació:

Accès:

El parc té 4 accessos que podeu veure al planell que he penjat més amunt, que están als carrers: Passeigde  Fabra i Puig, carrer de Benet, carrer de Cornudella i carrer de Travau. Nosaltres hem aparcat al Passeig de Fabra i Puig, em tingut sort perquè no ens ha costat, suposo que per l'època de l'any. Al costat de l'accés per Fabra i Puig hi ha una parada de bus del V27, però també paren pel voltant del parc el bus 71, el 122, el 185.


Què visitar?

Barcelona:


Barcelonès:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada