dissabte, 23 de juny del 2018

RECOMANACIÓ: LLIBRE PARC NATURAL DE COLLSEROLA. 12 EXCURSIONS PER A CAMES PETITES I EN COTXET

Per fi tinc el 3er llibre de la col·lecció 12 excursions per a cames petites i en cotxet, i que sigui de Collserola em motiva especialment, perquè crec que la majoria dels que vivim a l'àrea metropolitana no som prou conscients del què tenim ben a prop i aquest llibre és una oportunitat per descobrir-ho. En Sergi Garcia Gisbert en acosta a aquest espai desconegut per molts i ens mostra 12 opcions per esbargir-nos en familia. Si us van agradar el 1er (Garraf) i el 2on (Muntanyes de Prades), no us perdeu el 3er.

Com en els anterios l'autor ens proposa excursions aptes per als més petits de la casa i fins i tot per anar-hi en cotxet; vol dir que també és idoni per als que no estem acostumats a fer grans excursions. Hi ha excursions des d'1 km fins a 5,4km, per tant segur que alguna s'adaptarà a vosaltres.
Aquesta 3ª guía és tan visual i de fàcil us com les precedents. L'estructura és la mateixa per tota la col·lecció:

- Índex de les 12 excursions.

- Normes de convivència al parc i introducció al medi; no us en posso foto per no ensenyar massa...

- Les dotze excursions, 1 per capítol: cada capítol és d'un color i ocupa 4 planes amb els següents elements: breu descripció, fitxa tècnica (municipi, recorregut, distància i temps aproximat), un mapa detallat on hi torbareu marcades àrees de pícnic si n'hi ha per l'entorn; i varies fotografies a color del què trobareu, en aquest cas no estan totes marcades. El texte us descriu com arribar al punt d'inici i l'itinerari. L'itinerari està ben explicat amb indicacions  clares del què us marcarà el camí i del què hi veureu; a més hi ha una orientació del temps aproximat intercalat en el texte.

 - Petita guía de les principals espècies que es troben a Collserola: són 3 pàgines amb fotos que són un fantàstic plus a la guía, segur que als petits els agradarà buscar-les pel camí.

Una altra gran virtud d'aquestes guies és que són econòmiques, costen 9,00€; la trabareu en llibreries especialitzades com Altaïr, la podeu encarregar a la vostra llibreria habitual o comprar-la directament a l'Editorial Piolet:



A Collserola hi ha un munt d'àrees de pícnic, algunes són àrees de bones dimensions, altres molt grans (de pagament la majoria) i alguna petita i intima en boniques fonts. La guía en marca i menciona algunes, però no totes. Em satisfa tenir-ne un bon grapat al bloc, i estic encantada d'apuntar-me'n unes quantes més per anar a visitar.

Aquí teniu les que podeu trobar en les excursions i que estan al bloc:

Font de la Mandra:

Sant Pere Màrtir (encara no està al bloc, però és qüestió de dies):

Castellciuró:

Santa Creu d'Olorda (úniques barbacoes gratuites de Collserola):

Ermita de Sant Medir:

Ermita de la Salud:

Font de l'Arrabassada:

Font d'en Ribes:

Pantà de Vallvidrera (s'hi arriba en Ferrocarrils de la Generalitat amb la T10):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada