dimarts, 5 de setembre de 2017

RECOMANACIÓ: LLIBRE MUNTANYES DE PRADES. 12 EXCURSIONS PER A CAMES PETITES I EN COTXET

Aquesta fantàstica guía de n' Ivan Belarre està pensada per tots aquells que teniu criatures petites i moltes ganes de inciar-los ben aviat en l'amor pel senderisme i la natura. Són excursions aptes per fer amb el cotxet o com diu el subtítol del llibre "per cames petites". Què res us aturi!
Aquest és el segon llibre de la col·lecció Excursions en familia (podeu veure el primer clicant aquí),  en aquesta ocasió es centra a les Muntanyes de Prades, si no hi heu estat mai acosteu-vos-hi aquesta tardor i feu alguna de les excursions proposades. La tardor és una estació preciosa, però per aquestes contrades crec que encara ho és més. Deixeu-vos sorprendre.

El llibre és simple, clar i molt visual. Trobareu a l'inici l'índex (són un total de 12 excursions, una per capítol), les normes bàsiques que tothom hauria de tenir en compte a l'anar a la natura i la introducció. No us ho he fotografiat tot perquè al final no necessitareu el llibre i us asseguro que val la pena.

Cada capítol és d'un color i ocupa 4 planes amb els següents elements: breu descripció, fitxa tècnica (municipi, recorregut, distància i temps aproximat), un mapa detallat on hi torbareu marcades àrees de pícnic si n'hi ha per l'entorn; i varies fotografies a color del què trobareu. El texte us descriu com arribar al punt d'inici i l'itinerari. L'itinerari està ben explicat amb indicacions  clares del què us marcarà el camí i del què hi veureu; a més hi ha una orientació del temps aproximat intercalat en el texte.
Exemple de les 2 primeres planes d'un capítol

Exemple de les 2 últimes planes d'un capítol
Al final del llibre trobareu un plus molt interessant i pràctic: una relació de les principals espècies botàniques de l'entorn; perquè l'experiència sigui més completa i els menuts (i els no tan menuts) ens habituem a observar i identificar la flora que ens envolta.

Tots aquells que teniu fills menuts no us perdeu aquesta col·lecció, us farà perdre la por de on podem anar amb el cotxet? serà accessible? aguantarà la caminada? Aquí teniu una fantàstica eina per endinsar-los en el senderisme de forma senzilla i fàcil, a la vostra mida perquè a més hi ha excursions des d'1 fins a 8km. I no nomès serveix per families amb criatures petites, també per tots aquells que prefereixen fer excursions senzilles i de no caminar molt.

Un altre motiu? Doncs que nomès us costarà 9,00€ El trobareu a llibreries com Altaïr, però si voleu el podeu comprar direcament a l'editorial Piolet:


Des de que faig el bloc he estat a pocs dels indrets descrits, però si que anys enrera vaig tenir la sort de visitar-ne uns quants i tinc moltes ganes de tornar-hi.  A més hi ha forces àrees de pícnic que no estan al bloc, així que hi haurem de tornar aviat i fer alguna d'aquestes excursions. 

Al bloc de moment nomès hi trabareu les següents àrees que surten al llibre:Cap comentari:

Publica un comentari