diumenge, 17 de juny del 2018

Àrea de pícnic Font de la Mandra, Esplugues de Llobregat, Baix Llobregat

Seguint la recomanació de la Montserrat, seguidora del bloc, hem estat aquest matí en aquesta bona àrea de pícnic al límit sud-oest del Parc Natural de Collserola, als peus de la muntanya de Sant Pere Màrtir a les afores d'Esplugues de Llobregat.
Consta de 7 taules de fusta posades en fila en 2 terrasses, algunes no tenen ombra, així que aviat no s'hi podrà estar, però totes tenen bones vistes del Baix Llobregat.

Terrassa superior: 4 taules.








Terrassa inferior: 3 taules (1 doble).







Al darrera de les taules de la terrassa superior hi ha un bar-restaurant, però no està vinculat a les taules de pícnic, l'us d'aquestes és gratuit. Però s'hi després de dinar hi voleu fer un café o un gelat, doncs us serà d'utilitat.


Darrera el bar hi ha la font que dóna nom a l'àrea de pícnic, no té garanties sanitaries però hi ha gent que ve amb garrafes a buscar-ne.






L'àrea de pícnic està ubicada a la plaça Mireia, aquí trobareu plafons informatius del Parc Natural de Collserola, del Passeig de les Aigües (aquí hi ha un dels extrems d'aquest camí) i de l'Àrea Recreativa de Sant Pere Màrtir, de la que us parlaré un altre dia i que està a pocs metres per sota.







Des d'aquí podeu anar fins  al Mirador dels Xiprers i les Bateries àeries de Sant Pere Màrtir de la Guerra Civil. La veritat és que són uns 2-3km però quasi tot en pujada, aquest matí feia molta calor i no ens ha vingut de gust fer l'excursió, tot i que teniem ganes de veure l'espai de Memòria Històrica; si no hi esteu molt habituatS us recomanaria fer-la a la tardor, l'hivern o principis de  primavera, perquè pràcticament no hi ha ombres. En uns dies publicaré la recomanació d'un llibre que explica aquesta excursió.



Hi ha un aparcament molt gran, però heu de tenir en compte que nosaltres hem arribat a les 10:20h del matí i ens ha costat trobar lloc per aparcar.


Situació:
 Accés: Si veniu de Barcelona, heu de sortir per la Diagonal i quan estigueu davant del Roserar Cervantes veureu la desviació cap a Esplugues. L'heu de pendre.

A sota teniu un planell d'on està la Font, l'accés al Passeig de les Aigües, el Mirador i les Bateries antiàeries.
Podeu arribar-hi també amb transport públic, l'autobus d'Esplugues EP4 arriba fins a la mateixa  Plaça Mireia. Trobareu informació de recorreguts i horaris a l'Ajuntament d'Esplugues, us passo l'enllaç a l'Ajuntament:  http://www.esplugues.cat

Què visitar?

Esplugues de Llobregat:


Parc Natural de Collserola:


Baix Llobregat:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada