dilluns, 11 d’agost del 2014

Zona de pícnic Font de l'Espadella, Alos de Balaguer, La Noguera

Molt bona zona de pícnic a l'entrada del Congost del Mu, al municipi d'Alos de Balaguer. S'hi arriba per una pista forestal que surt al costat del pont just abans d'entrar al poble si vens de Rubió o La Foradada.


Consta de 5 taules de pedra i una barbacoa antiga, un foc de rotlle. S'ha de fer el foc a terra dintre la casa de pedra.




Hi ha ombra, que ara a l'estiu es va agrair molt i a principis d'agost vam estar sols.


Hi ha la font que li dona el nom.


La zona d'aparcament està bé, a més també té una mica d'ombra.

L'entorn natural és privilegiat, doncs està al Congost del Mu, on el riu Segre s'ajunta al pantà de Camarasa amb el Noguera Pallaresa. Si Seguim la pista forestal 2,2km (a peu, bici o cotxe) arribem a les pasarel·les del congost i es pot seguir uns 3 km més a peu fins a l'aiguabarreig dels dos rius. Però no s'ha de tenir vèrtig. La pista forestal  fins les pasarel·les és estreta i de condicions regulars per fer amb cotxe. Nosaltres vam anar a peu, però després el meu marit va anar a buscar el cotxe perquè la petita es va torçar el peu. I hi vam passar bé. He d'aclarir que no hi ha ombres en tot el camí, perquè a nosaltres ens van dir que si i això ens va animar a fer-ho en ple agost. Us posso fotos del camí fins les pasarel·les, perquè no vam anar més enllà; jo tinc molt vèrtig.












Situació:


 Accés: venint de Rubío o La Foradada al creuar el pont d'entrada al poble hem de pendre una pista que surt a l'esquerre. Com podeu veure a les fotos del Google Earth. És aproximadament un kilómetre de pista fins la zona de pícnic.



Què visitar?

Alos de Balaguer:

Montsonis:


La Foradada:

Rubió de Baix: poble abandonat, pel camí es veuen uns nius d'ametralladora de la Guerra Civil.



2 comentaris:

  1. Hola Marta.
    Veig que ja coneixes el congost de Mu ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      Doncs si, el vaig descobrir fa poc per casualitat cotillejant el Google Earth.
      :)

      Elimina