diumenge, 6 de maig del 2018

Àrea recreativa Masia d'en Cabanyes, Vilanova i la Geltrú, Garraf

Seguint la recomanació d'en Ferran "culpla", la Clara Gris a més d'algún altre seguidor del bloc del què no tinc apuntat el nom, i també la meva amiga Raquel Àlvarez, hem estat finalment en aquesta fabulosa àrea de pícnic a les afores de Vilanova i la Geltrú, està al Camí Ral amb el Camí de la Masia d'en Cabanyes. Les fotos són d'aquest matí, de nou un diumenge plujós...
Us he de dir que m'ha encantat, és espectacular i a més és gratuit estant com està dintre d'un espai cultural com és la Masia d'en Cabanyes, m'ha sorprès molt. L'àrea de pícnic està dintre del recinte tancat dels jardins de la Masia d'en Cabanyes, és de lliure accés, nomès heu de seguir les normatives i els horaris (a l'agost tanquen); si voleu venir un grup gran demanen que aviseu..

Consta de 23 taules de fusta (si no ens n'hem deixat cap) i 5 blocs de 6 barbacoes. L'espai és molt gran, queden molt repartides i tenen ombres, estan entre oliveres. Un espai realment bonic. Avui estava pràcticament buit per la pluja, però crec que s'omple força. Hi ha un edifici amb banys.

Els banys
Com us he dit l'àrea de pícnic pertany a la Masia d'en Cabanyes que és el Centre d'Interpretació del Romanticisme, així que podeu convinar l'oci amb l'art. Es pot visitar l'exposició temporal i es pot fer una visita guiada de la casa, el preu era molt econòmic (crec que eren 3,5€) però avui al ser 1er diumenge de mes era gratuit.

La familia Cabanyes era comerciant de vi i aiguardent i a més amb moltes inquietuts artítstiques i culturals; a la familia hi ha reconeguts poetes, pintors i fins i tot un matemàtic. Ara l'exposició temporal és sobre Alexandre de Cabanyes (últim membre de la familia que va viure a la masia fins mitjans del s XX); a la visita guiada de 50 minuts podreu visitar les estances de la casa i gaudir de les moltes obres d'art comprades per Europa en els seus viatges de negocis així com una extensa biblioteca. Aquí teniu la web: www.masiadencabanyes.cat 
 


De l'interior nomès us posso algunes fotos perquè us animeu a venir.

L'exposició temporal:

La Masia:


Font

Davant l'entrada de la finca hi ha un gran espai per deixar els cotxes.
Situació:
 Accés: com he dit està a les afores on s'ajunten el Camí de la Masia d'en Cabanyes i el Camí Ral. La manera més senzilla és agafar la C-15 que va de Vilanova i la Geltrú a Vilafranca del Penedès (i a l'inrevés); heu de pendre la sortida 1A
 Camí des de la sortida 1A
Un cop arribeu a la Masia i entreu per la reixa trobareu un gran jardí i a l'alçada de davant de la masia hi ha un camí de xipres amb cartells indicadors.

En els cartells possa que per anar al pícnic s'ha de passar pel camí de xiprés, però és més llarg.
 El camí més directe és el del bosc, però diu que si fa molt vent hi ha perill de caiguda de branques i quan és època hi ha orgues processonària. Si aneu amb cadira de rodes, crec que és millor per aquí, els 2 camins tenen alguna petita dificultat.Què visitar?

Vilanova i la Geltrù:


Garraf:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada