dilluns, 14 de maig del 2018

Àrea de pícnic del Santuari Nostra Senyora de la Salud, Terrades, Alt Empordà

Seguint la recomanació de l'Anna  Rubau (Anna, millor tard que mai...) hem estat en aquesta bona àrea de pícnic a les afores de Terrades, al voltant del Santuari de Nostra Senyora de la Salud. Les fotos són d'ahir al matí.
IMPORTANT: heu de saber que les barbacoes es poden fer servir des de mitjans d'octubre fins a mitjans de març, la resta de l'any estan vallades i tancades. Però les taules es poden utilitzar tot l'any.
Als voltants del Santuari trobareu un total de 18 taules i unes 20 barbacoes repartides en 4 espais:

A) Són 3 taules rodones de pedra (semblen rodes de molí) al mateix nivell que l'aparcament i el banys. Gaudeixen de boniques vistes, són taules per màxim 4/5 persones, però són accessibles amb mobilitat reduïda.






B) Queda elevat respecte el nivell de l'aparcament i els banys, s'hi accedeix per escales des de 2 punts. Consta de 8 taules (6 metàliques i 2 de pedra), però són taules grans, alguna molt gran perquè sn'hi ha 1 de triple i 4 de dobles, és a dir que en realitat són 14 taules allargades. Hi cap un grup molt gran (segur que hi caben més de 120 persones). Estan envoltades de bosc, he de dir que ens va sorprendre que hi havies varis arbres partits, la sensació (però és especulació pura i dura) és que hi hagi hagut alguna tormenta de llamps; suposo que netejaran la zona de les restes d'arbres.
Just a sota de les taules i al límit del camp de fútbol hi ha un bloc amb 13 barbacoes.



















C) Està per sota del Santuari, s'hi baixa per unes escales o per un caminet (apte per cotxets i cadira de rodes) que surt del lateral del Santuari. En aquest espai, que per mi és el més bonic i tranquil, hi ha 4 taules grans de pedra i un bloc amb 6/7 barbacoes. A més hi ha una font que debía ser bonica, però potser necessitaria una restauració. Hi ha poc espai per jugar, però una mica perquè els menuts s'entregtinguin si, tot i que si són molt petits millor vigilats, perque l'espai fa com 3 terrasses i podrien caure d'una a l'altre. De la terrassa més baixa surt un camí muntanya avall, no hi ha indicació però suposo que va cap al pantà de la Boadella.



















D) Està just abans d'arribar al Santuari, al costat de la carretera però per sota; nosaltres de fet la vam veure al marxar. Són 3 taules de pedra rodones envoltades d'arbres, en el mateix espai hi ha una creu de terme i l'àrea de jocs, que és força vella i es veu antiga, però els nens/es s'hi divertiran igual.









El Santuari data del S. XVII, l'església no és gaire gran però és bonica; també hi ha un restaurant. En podeu trobar més informació al següent enllaç: Santuaris de Girona: Terrades








Davant de l'església hi ha el Passeig de la Verge on hi trobareu una estatua de la verge on la gent hi deixa flors.



Els banys estan a l'esquena de l'edifici del Santuari i el restaurant, de cara a l'aparcament. He de dir que no estaven molt net, però la resta de l'entorn si (fóra dels arbres trencats), em refereixo a que no hi havia brutícia humana. Des del seu costat es pot veure el pantà de la Boadella.



L'aparcament és molt gran, al costat i sota l'àrea de pícnic B hi ha un camp de fútbol de molt bones dimensions.





Davant del restaurant (ho sento no vaig pensar a fer-ne foto) trobareu un pal indicador i unes escales d'accés a l'ermita de Santa Magdalena, per si us animeu, però em sembla que està força amunt i lluny.




Situació:
Accés: Si veniu per l'AP7 heu de sortir a Figueres Nord i seguir les indicacions cap a Llers, passat aquest poble trigareu poc a arribar a la desviació a Terrades, però la passeu de llarg.

 Uns 500 metres després trobareu una desviació a la dreta cap a Boadella, Darniu, etc. La preneu.

 Just després del punt quilomètric 1 trobareu una desviació a l'esquerra, la preneu i en 300 o 400 metres ja hi sereu.

Què visitar?

Terrades:


Alt Empordà:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada