dimecres, 31 de maig del 2017

Àrea de pícnic del Remolar - Filipines, Espais Naturals del Delta del Llobreat, Viladecans, Baix Llobregat

Seguint la recomanació de'n Jaume Manzanares hem tornat a anar al Delta del Llobregat, en aquesta ocasió al Remolar - Filipines. Per arribar fins l'àrea de pícnic en cap de setmana o temporada d'estiu s'han de caminar uns 2,5 km a la solana...
És un espai vallat i molt ombrejat a l'explanada davant del punt d'informació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. Consta de 7 taules de fusta, 5 a la part central i 2 sota el portxo d'una edificació que hi ha (que està tancada).Dintre l'espai vallat de les taules hi han 2 banys portàtils.


En aquest cas l'àrea de pícnic està vinculada als horaris del punt d'informació, com que poden canviar millor mireu-los al següent enllaç de la web del Consorci del Delta del Llobregat:


Si després de menjar voleu un cafetó en podeu comprar al punt d'informació:
Com he mencionat hi ha un punt d'informació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat on us informarán de les opcions per fer una passejada.

Nosaltres vam anar fins al  aguaït de la Maresma, és un recorregut curt d'uns 800 metres si feu aneu també a l'aguaït de la Bassa dels Pollancres són en total uns 1600m des del punt d'informació. És un recorredgut totalment planer i apte per totes les edats i per cadires de rodes o cotxets. El què heu de tenir en compte és que no hi ha ombres ni fonts però si mosquits... Si veniu preparats és la mar de bonic i interessant, sobretot si us agraden els ocells. Al punt d'informació ens van dir que aquell dia els ocells estaven a la part de l'aguait de la Maresma, així que vam anar allà. No ho vam fer tot perquè aquest diumenge feia molta calor, però si veniu amb un temps més fresc és pot fer tot fantàsticament bé.
Us posso imatges del tríptic que ens van donar:
Els gossos i les bicis no poden entrar a l'itinerari.

A l'aguaït hi vam trobar un grup amb guia i vam tenir que esperar per poder observar, però va valer la pena, les fotos són fetes amb el mòbil i els ocells es veuen de lluny; us recomano portar vinocles o un bon zoom.

Us recomanaría que si veniu amb nens els tingueu a prop, perquè hi ha molts caminets i és relativament fàcil perdre's. Nosaltres vam trobar un nen que s'havia separat dels pares, que anaven en un grup i ni es van adonar, perquè es va despistar passant per darrera la caseta de fusta que surt a una de les fotos i quan en va sortir ja no els va veure i va tirar enrera. Els vam trobar relativament  ràpid i el nen estava tranquil, però millor no passar pel mal trangul.

Situació:

Accés: Si veniu de Barcelona per l'autovia de Castelldefels, quan hagueu passat de llarg la srotida 189 de la Terminal 1, estigueu atents perquè aviat trobareu la sortida de Viladecans Les Filipines on heu de sortir,A partir d'aquí nomès heu de seguir les indicacions cap a Remolar Les Filipines, trobareu vàries rotondes.


A la 3ª rotonda està anunciat l'aparcament de visitants de Remolar Les Filipines. Per arribar a l'aparcament que havien habilitat aquest diumenge (no sé si sempre és així) vam tenir que passar per sota de l'autovia.
Aquí també podreu gaudir de l'arribada constant d'avions a l'aeroport de El Prat, aquest diumenge arribaven per sobre l'aparcament. És tot un espectacle.


L'accés peatonal (a no ser què vingueu entre setmana durant tardor i hivern, que llavors podreu entrar amb cotxe fins a l'àrea de pícnic) està al costat oposat de l'aparcament de la 3ª rotonda.

Aquí comencen els aproximadament 2 kilómetres i mig a plena solana... Pel camí trobareu algun banc a l'ombra i algún mirador; és totalment pla i es pot fer en bici, cadira de rodes, cotxets, etc. No us recomano deixar les bicis sense candau a l'aparcament de bicis del punt d'informació, això és a tocar de Barcelona i maladuradament vol dir que no és de fiar, no el punt d'informació sinó algun posible visitant espavilat.


Què visitar?

Viladecans:


Espais d'Interés del Delta del Llobregat:


Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més dels Espais Naturals del Delta del Llobregat:
Baix Llobregat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada