dijous, 24 de setembre del 2015

Zona de pícnic de la Miranda d'Espiells, Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès

Seguint la recomanació de la Cuquita Sant Sadurni, seguidora del bloc, hem anat a aquesta bonica i tranquila zona de pícnic al veïnat d'Espiells del municipi de Sant Sadurni d'Anoia. S'hi arriba per una curta pista forestal que surt del veïnat.

Març 2021: un seguidor ens ha informat que ara nomès hi ha 1 taula en lloc de 2. 

Agost 2021: una seguidor, la Montse, ens informa que en tornen a haver 2 de taules.

Consta de 2 taules de fusta ombrejades i envoltades de vegatació. Tot i que l'espai no és molt gran hi ha espai per jugar, a més cada taula està en una mena de terrassa, així que queden força aïllades una de l'altre.






La Miranda d'Espiells està en un petit turó, a dalt de tot hi ha una torre de vígia (que és la Miranda d'Espiells) i hi havia hagut una necrópolis mitjaval. La torre és preciosa i d'estil noucentista. Des d'aquest mirador hi ha molt bones vistes.








Hi ha zona d'aparcament des d'on s'han de caminar uns 50 metres per arribar a les taules.



Situació:




 Accés: s'arriba a Espiells per la BV-2247, que podeu agafar des de la carretera que va de Sant Sadurni cap a Masquefa; després de creuar el riu Anoia trobareu una desviació cap a Espiells a la dreta, aquí s'agafa la BV-2247.

Quan arribeu al nucli de vivendes d'Espiells heu de seguir recta fins al final del carrer i girar a la dreta.

Seguim recte fins al final del carrer
Girem a la dreta
 Al final del carrer que fa pujada veureu la pista forestal.
Un cop agafeu la pista en uns 100 metres arribareu a l'aparcament.

Què visitar?

Ermita romànica de Sant Benet d'Espiells:


Sant Sadurni d'Anoia: ens ha sorprès gratament, és una  població molt bonica amb molts edificis modernistes i una esglèsia preciosa. Els dijous hi ha un gran mercat que ocupa bona part del centre.


Caves: com sabeu Sant Sadurni és bressol de moltes marques de cava. Nosaltres hem anat a les Caves Codorniu, la veritat nomès per veure el gran roure que hi ha davant de l'entrada ja val la pena i els edificis són molt macos. La veritat és que no hem fet la visita guiada perquè no som amants ni de vins ni de caves, però m'ha agradat molt veure els edificis, però deu valdre la pena fer la visita per veure les parts de la finca que són restringides.
Per visitar-les s'ha de fer reserva previa:  Visites Caves Codorniu








8 comentaris:

  1. Hola Marta.
    Crec que per fer la visita a les caves s'ha de reservar abans, i tot i que no es sigui seguidor del cava val la pena, sobretot quan vas amb trenet per dins ; ).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      Que hagués valgut la pena és a la conclusió que vaig arribar quan vam ser allí al veure l'entorn i la magnitud que té. En una altre ocasió ho visitarem
      Acabo de trucar i efectivament s'ha de fer reserva prèvia, ho haurien de possar en el cartell de la porta. Ara possaré l'enllaç.
      Moltes gràcies!

      Elimina
  2. De nou molt agraïts en fer-nos conèixer una nova zona de picnic a prop de casa que no sabiem pas.Ens encanta aquest blog que ja vem descobrir per la zona de picnic de Font Freda, ja fa un temps.Merci Marta pel teu exel.lent blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Raquel,
      Moltes gràcies! Gràcies a vosaltres per seguir-lo. Ja et recordo de la Font Freda de Gelida; m'alegro que també us hagi agradat la Miranda d'Espiells. Veig que us agraden les tranquiles i petites; heu estat a la Font Clara de Lavern? No us queda lluny i també és d'aquest estil. Us passo l'enllaç: http://somdepicnic.blogspot.com.es/2014/05/zona-de-picnic-de-la-font-clara-lavern.html

      La que també és petita i bonica i està super apartada és la Font de Ca l'Enrich de Òdena, però no és fàcil arribar-hi, us heu de fixar bé en les indicacions; i no està molt a prop de les que heu anat; està cap a Igualada. Us passo l'enllaç per si us la voleu mirar: http://somdepicnic.blogspot.com.es/2014/06/zona-de-picnic-de-la-font-de-ca-lenrich.html

      Fins aviat!

      Elimina
  3. Dir-vos que avui hi hem estat i només hi ha una taula de picnic. He parlat amb un home que estava allà d'excursió i també estava sorprés. Deia que l'any passat sí n'hi havia dues. Hem tingut sort perquè quan hem arribat, els que ocupaven la taula tot just marxàven.

    Gràcies per la teva tasca Marta. M'has salvat mil cops de buscar un lloc on fer picnic prop d'on preparàvem una sortida. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Gràcies per informar-nos, ho actualitzaré a l'entrada demà. M'alegro que el bloc et sigui útil i gràcies per dir-nos-ho. Una abraçada

      Elimina
  4. Ahir vaig estar a Espiells i havien dos taules, una era molt nova, el que vol dir que l'han posat fa molt poc (encara que els incívics ja han deixat la seva marca fent dibuixets....)

    Felicitats pel blog! Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse, moltes gràcies pel missatge i l'nformació, ara ho actualitzaré. Perdona que no hagi contestat abans, però últimament estic molt desconectada del bloc.

      Elimina