diumenge, 19 de juliol de 2015

Zona de pícnic de l'Ermita de Sant Joan del Codolar, Cornudella del Montsant, Priorat

Petita zona de pícnic en un magnífic entorn del Parc Natural del Montsant, pertany al terme municipal de Cornudella del Montsant. S'hi arriba per una pista forestal que surt de la població. Hi haviem estat al setembre del 2012 i hi vam trobar les barbacoes precintades, ens feia il·lusió tornar-hi a anar perquè és un indret molt bonic. Les fotos són de Setmana Santa, imagino que ara a l'estiu les barbacoes estaran precintades,informe-vos a l'Ajuntament abans d'anar-hi.
Té un total de 5 taules de pedra, 4 estan a la zona de les barbacoes (un bloc de 3) i 1 al costat de l'ermita.

- Zona barbacoes: és un espai petit i amuntagat, tot i tenir barbacoes no el veiem per passar-hi el dia perquè no hi ha espai perquè juguin els nens i tens els veins molt a prop.
Queda darrera l'ermita i s'hi arriba vorejant la rectoria o a través d'un passadís entre l'ermita i la rectoria que està sota una arcada.


- Al costat de l'ermita: com he dit, nomès hi ha 1 taula.
L'ermita és barroca i sembla ser que té els origens a principis del s. XVI. L'accés és molt bonic a través d'un passadís de xiprers i té molt bones vistes. Nosaltres la vam trobar tancada.
Té varies zones d'aparcament, nosaltres vam tenir que aparcar a una de les zones que estan una mica més avall; però nomès hi havia dos taules ocupades. És un lloc de partida d'excursions, així que si trobeu molt cotxes no descarteu que hi pugui haver taules lliures. En qualsevol cas us recomanem descarregar a dalt al costat de l'aparcament principal i baixar a deixar el cotxe.


Situació:


Accés: Com he comentat al principi s'hi arriba per una pista forestal, està aproximadament a uns 2km de la població.  L'accés està a la entrada nord-est de Cornudella. Tan si veniu d'Albarca com de Cornudella trobareu una indicació cap a l'ermita.

Entrant a la població venint d'Albarca, heu de girar a la dreta

Sortint de Cornudella direcció Albarca, heu de girar a la dreta per poder creuar la carretera i anar cap a l'esquerra.

Heu de seguir endavant fins que haureu sortit del nucli urbanitzat i trobareu una bifurcació amb una indicació cap a l'ermita, heu de pendre-la i seguir endavant fins que arribareu als aparcaments. La pista és decondicions regulars i estreta.


Què visitar?

Cornudella del Montsant: al punt d'informació hi ha una altre zona de pícnic, en parlaré en una altre ocasió.

Cartoixa de Scaladei (la Morera del Montsant)


Siurana i Pantà de Siurana:


Priorat:

2 comentaris: