diumenge, 12 de gener del 2020

Àrea de pícnic Santuari dels Munts, Sant Agustí de Lluçanès, Osona

Molt bona àrea de pícnic en un entorn espectacular a 1060 metres d'altitud, està a les afores de Sant Agustí, al Sud. Les fotos són d'aquesta tarda.

Consta de 3 taules de fusta possades en línea, quan vingui el bon temps tindran ombra, com a mínm 2 d'elles. Estan als peus del Santuari.




Des de la taula de més a l'esquerra (mirant la foto de sobre) si mires en el sentit contrar al Santuari es veu el Pedraforca, a la foto de sota costa veure'l, però quan ets allà es veu claríssim encara que estigui lluny.


Es pot visitar l'església del Santuari, on hi ha un talla romànica de la Verge  i un retaule neoclàssic. L'església que hi ha en aquest moment fou construida a finals del S.XVII. Al porxo de l'església hi trobareu un document informatiu enmarcat d'on he tret aquesta informació i on podreu llegir-ne molta més.








Un dels grans al·lucients d'aquest indret soón les vistes panoràmiques, val la pena venir fins aquí per veure el mirador dels Munts, hi ha una visió de 180º des d'on veureu des del Pedraforca, els Rassos de Peguera, Serra del Cadí, Puigmal, Tossa d'Alp, Serra Cavallera, Les Guilleries, la Plana de Vic, el Montseny i Montserrat entre moltes altres muntanyes i  serres. No us ho perdeu.








Nosaltres hem fet una passejada fins a un bassa que hi ha al sud del Santuari, són 500 metres amb un desnivell de 50mts, heu de baixar per la carretera per on heu pujat amb el cotxe fins a una desviació a l'esquerra on hi ha pals indicadors de senderisme. Agafeu la desviació fins que trobareu la bassa a la dreta, avui estava totalment gelada. Està vallada, així que no hi penseu per fer-hi un bany a l'estiu.




Agafeu el camí de l'esquerra





Situació:


Coordenades de GPS:  42° 4'42.44"N    2° 9'7.23"E

Accés: L'accés al Santuari està a la carretera BP-4653 uns 2 kms al Sud de Sant Agustí de Lluçanès. Un cop agafeu la desviació cap al Santuari són 3 kms per una pista planera i en força bon estat que va pujant amunt.
A sota teniu marcat el mirador i la bassa

Què visitar?

Sant Agustí del Lluçanès: no l'hem visitat, hem passat bona part del día a Olost i ja no hem tingut temps de més a part del Santuari.


Osona:
Ruta de les Emboscades a Olost

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada