dissabte, 25 de gener del 2020

Àrea de pícnic Font de la Pineda i Gorg d'en Jeroni, Riells del Fai (Bigues i Riells), Vallès Oriental

Inspirats en el bloc d'en Josep Balius Racons de Catalunya hem estat en aquesta petita àrea de pícnic a la ribera del riu Tenes, a les afores de Riells del Fai.Les fotos són d'aquest matí i encara es notava l'efecte del "Gloria" pel nivell de l'aigua.
Consta d'una sola taula de pedra rodona i petita, té banc per un costat, però quan un dels brocs de la font surt en abundància com avui el banc és inutilitzable. És un espai reduÏt amb un platàn gegant al centre (arbre monumental, hi ha un cartell), la font i el riu a tocar.












El riu Tenes neix al Moianès i arriba a la Vall de Sant Miquel tot fent un salt des del costat del Monestir de Sant Miquel del Fai (on també hi ha el Salt de l'Esquirol que hem vist avui de lluny). Un baixa de la cinglera de Vertí baixa tot creant alguns gorgs.

Pel davantde l'àrea de pícnic passa un camí, doncs si aneu cap la dreta de la taula (mirant cap al riu) a uns 100 metres hi ha el gorg d'en Jeroni. Avui estava espectacular, tot i que el nivell del riu ha baixat des del temporal, encara hi ha molt cabal, està molt maco. L'accés al riu és fàcil, abans de la bifurcació al gorg veureu una platgeta, però heu de saber que el  bany al riu està prohibit, hi trobareu varis cartells.

Cap a l'esquerra es va al gorg, al fons es veu l'escuma del salt







Situació:

Coordenades de GPS:  41°42'11.38"N    2°11'25.46"E

Accés:  a l'arribar a Riells del Fai tot venint de Bigues i Riells o de Sant Feliu de Codines heu d'agafar el Camí de la Pineda, està al principi de la població. A l'inici del camí hi ha algún lloc per aparcar, heu de deixar el cotxe aquí si hi trobeu lloc o a l'aparcament del poble (llavors pendreu un altre camí). L'accés rodat no està permès 100 metres més endavant (excepte veïns), així que haureu de caminar aproximadament 1 quilómetre fins al restaurant Font de la Pineda. Entre el restaurant i la seva terrassa hi ha una tanca de fusta que és una porta, és un camí de baixada a la Font de la Pineda, que queda just a sota del restaurant. L'aparcament del restaurant és sols per a clients.


Què visitar?

Riells del Fai: sento dir que no hem visitat el poble, però hem fet la passejada que suggeria en Josep al seu bloc, hem anat fins a l'antigo hidroelèctrica a veure el Salt del Rossinyol que saltava des de Sant Miquel del Fai amb un gran cabal. El camí estava molt enfangat, però és de fàcil accés.
Pel camí anireu veient el riu amb diferents accessos. Quasi a l'arribar a l'hidroelèctrica veureu el salt (si baixa aigua). Des de la Font de la Pineda és una mica més de 1 quilòmetre.

 Si no teniu problemes de vèrtig ni d'equilibri, es pot creuar un petit canal per sobre d'una valla o porta i per les roques seguir endavant per veure el salt d'aprop. El meu marit (i altre gent que hi havia per allà ho han fet)



Vallès Oriental:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada