dijous, 9 de gener del 2020

Àrea de pícnic Font Grossa o del Molí d'en Grau, L'Estany, Moianès

Inspirats en el bloc de fonts de la web Encos hem estat en aquesta petitíssima àrea de pícnic a les afores de L'Estany, on s'ha d'arribar caminant. Les fotos són d'un diumenge a la  tarda de principis de novembre.
Consta d'1 sola petia taula de pedra que nomès té banc a 2 laterals formant una L, com a molt hi poden menjar 4 persones; si sempre és important portar estovalles, aquí és imprescindible i si pot ser d'hule, perquè la taula està coberta de molsa. La veritat és que és més un espai de visita i descans que per menjar, però per fer-hi un entrepà està bé, gaires plats no per espai i estavilitat (per la molsa).








Per arribar a la taula s'ha de creuar la riera de L'Estany per un petit pontet, on primer trobareu la font que dóna nom a l'espai i uns graons per sobre la taula.



Situació:


Coordenades de GPS:  41°52'22.96"N    2° 6'55.63"E

Accés: Un cop arribeu al centre de L'Estany podeu deixar el cotxe al voltant del Monestir i anar-hi caminant des d'aquí, està aproximadament a 1 km de distància per un camí ample i planer.
Nosalters vam passar per la part posterior del monestir  on hi ha un camí sense asfaltar fins a la carretera; amb molt de compte creueu la carretera que no és gaire transitada i agafeu el camí que hi ha just davant que té arbres a costat i costat. Al cap d'uns 100 metres gireu a l'esquerra pel primer camí que trobareu.
Agafeu aquest camí direcció Nord on trabareu varis accessos a l'antiga Mina del Monestir amb cartells informatius, és curiós de veure, suposo que es poden fer visites guiades.


Seguiu per aquest camí de terra fins que trobareu un carrer que la creua en perpendicular, aquí hi ha cartells on està anunciada la font a 500mts.
Heu de creuar el carrer i seguir recte endavant pel carrer que baixa a la foto de sota.
Just després de creuar trobareu a la dreta per sota del nivell del carrer la boca Nord de la Mina del Monestir.


Seguiu el carrer avall, quan s'acabin les cases vosaltres seguiu baixant pel camí avall fins que trobareu una desviació a la dreta que fa una corba de quasi 180º. Un cop agafeu la desviació ja veureu al final del camí un cartell, allà hi ha l'accés de la font.



Què visitar?

L'Estany:




Moianès:

Parc de l'Aigua a Sant Quirze Safaja

2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, un llogaret força bonic, mel apunto per quan vagi per aquelles contrades. Salut.

    ResponElimina