dissabte, 10 d’abril del 2021

Àrea de pícnic Fonts de Salitja, Salitja (Vilobí d'Onyar), Selva

Seguint la recomanació d'en Josep Mª Rodríguez vam estar en aquesta bonica àrea de pícnic a les afores de Salitja (terme municipal de Vilobí d'Onyar). Les fotos són de mitjans de setembre, un diumenge al migdia.


Consta de 2 taules de fusta sota una petita arbreda, al costat tenen un bon prat amb unes porteries de futbol. És un espai bonic i tranquil.





 






 

El nom de l'àrea de pícnic es deu a l'espai natural denominat així que hi ha a l'altre costat del camp de fútbol, Fonts del Sitjar. Estem a l'entorn del volcà de la Crosa, us transcric una descripció del plafó d'informació que hi ha a tocar de les taules que és de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, Sant Dalmai i Salitja:

"Els materials volcànics porosos del volcà de la Crosa acumulen aigua de la pluja que es filtra amb facilitat al subsòl. A determinats indrets de la base de l'edifici volcànic aquesta aigua pot sortir a l'exterior tot donant lloc a fonts i sorgències. El paratge de les Fonts del Salitja es localitza a l'entorn d'una serie d'aquestes sorgències i dolls d'aigua que donen origen a la riera Riudevilla"

Nosaltres nomès vam veure algún d'aquests espais d'aigua, no preveiem que fos un espai tan ampli i anavem amb pressa, segur que hi tornem.











L'àrea de pícnic té un bon aparcament, hi caben força cotxes.

A l'altre costat de la carretera hi ha l'ermita de la Mare de Deu de les Fonts del S. XVII., té una font a un lateral.






Situació:


Coordenades de GPS:  41°54'55.55"N    2°44'50.71"E

 Accés: Està ubicada al Camí de l'Ermita de la Mare de Déu de les Fonts. Venint per la carretera GI-533 a l'arribar a Sant Dalmai heu d'anar direcció Salitja, abans d'arribar a aquest poble heu de pendre una desviació a l'esquerra.


Què més fer?

A l'entorn hi ha moltes passejades per fer, val la pena venir amb temps i gaudir de l'entorn, no com nosaltres... 



Vilobí d'Onyar: aquell matí vam estar visitant una altre àrea de pícnic del municpi i fent una petita excursió des d'allà, realment bonic. Ho trobareu al següent enllaç:

Àrea de lleure de l'Onyar


https://vilobidonyar.cat

La Selva:

Hostalrich

http://www.laselvaturisme.com


5 comentaris:

  1. Bon reportatge i lloc Marta, anem prenen nota. Abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep! Tot aquest entorn mereix una visita. Una abraçada

      Elimina
  2. En el confinamiento se pueden utilizar las mesas para hacer picnic?
    Se puede llevar comida?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con las restricciones actuales si se pueden usar las mesas siguiendo las normas de número de personas que pueden reunirse.

      Elimina
    2. Pero si quieres estar seguro mira la normativa en la web de la Generalitat. Tambien puede ser que algun ayuntamiento tenga precintada la zona.

      Elimina