dilluns, 19 d’abril de 2021

Àrea de pícnic del Parc Sandino, Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès

 Bona àrea de pícnic urbana amb unes vistes sobre el Barcelonès privilegiades, està a l'extrem Nord de Santa Coloma de Gramenet. Les fotos són d'ahir a mig matí.

Consta de 8 taules de fusta (2 d'elles dobles). No tenien ombra, així que aviat no s'hi podrà estar. Al costat de les tales hi ha una petita àrea de jocs infantils. Quan hi vam arribar ahir estaven preparant una festa d'aniversari, clarament per més gent de la permesa amb les restriccions actuals, perquè hi havia preparada una taula doble i una individual amb el risc que comporta a nivell de salud i econòmic (que et possin una multa). Així doncs no vam poder fer les fotos de totes les taules bé.


El parc Sandino és un bonic i tranquil parc urbà compost de 2 nivells o terrasses, l'àrea de pícnic està a la terrassa inferior. A la superior hi ha un espai diàfen  amb un banc de pedra al llarg de tot l'espai i una àrea de jocs infantils per mainada més gran que la del costat de les taules. Des de tot el parc es tenen unes vistes fabuloses del Barcelonès.Podeu accedir d'una terrassa a l'altre per pendents o bé per unes escales que hi ha al final, després de l'àrea de jocs infantils de la terrassa inferior.


Situació:

 

Coordenades de GPS:  41°27'49.32"N    2°12'4.60"E

Accés: El parc té 2 entrades: 1 a l'Avinguda de l'Anselm de Riu  i l'altre al carrer de Córdoba. Com sempre us recomano en poblacions grans posseu el navegador. Trobareu aparcament a l'entorn. Hi ha una parada de bus a prop de les 2 entrades: hi passene els autobusos B14, B80 i B81 (aquest no para al carrer de Córdoba).

Què més fer? Nosaltres hem fet un parell d'excursions últimament pel voltant del Puig Castellar al Parc Nautal de la Serralada de Marina. És una zona molt bonica i sobretot molt interessant, hi trobareu el poblat íber del Puig Castellar amb un mirador als peus d'aquest, l'ermita de Sant Climent, el dolment natural Cau d'en Genís i l'ermita de Sant Onofré. Teniu moltes opcions per triar ruta, veureu-ho tot o no.  A més tindreu unes vistes fantàstiques quasi tot el camí. Nosaltres n'hem fet 2 com he comentat i sempre hem partit d'un aparcament que hi ha uns carrers més amunt del parc.

Ruta 1 Puig Castellar - Ermita St. Climent i Dolmen Natural 4,4km (ruta circular) i desnivell positiu de 169 metres.


Poblat íber del Puig Castellar

Poblat íber del Puig Castellar

Ermita de Sant Climent


Dolmen de la Cova d'en Genís

Ruta 2:  Mirador peus del Puig Castellar, turó del darrera del Puig Castellar i ermita de Sant Onofré. 4,8Km (anar i tornar) i 150 metres de desnivell positiu.


Mirador sota el poblat íber

Vistes des del turó veí: El Puig Castellar  i quasi tot el Barcelonès

Ermita de Sant Onofré

Vistes des de l'ermita de Sant Onofré

Parc Natural Serralada de Marina

Turisme Sta. Coloma de Gramenet 

Cap comentari:

Publica un comentari