diumenge, 8 de desembre del 2019

Àrea de pícnic Font de Montvi de Dalt, Moià, Moianès

Inspirats en el bloc de fonts de la web Encos vam estar en aquest bonic racó ubicat a l'urbanització o barri que porta el mateix nom que la font, al Nord de Moià. Les fotos són de mitjans de novembre.

Consta de 4 taules de pedra força rudimentàries  i no gaire grans, sincerament no semblen excessivament pràctiques però per fer-hi un mos estan bé i l'entorn és tan bonic, sobretot ara a la tardor. Hi ha 2 taules al costat de la font i sota castanyers que formen una estampa molt bucòlica, el terra era ple de castanyes, però bordes...








Les altres 2 taules estan en un espai més elevat a l'esquerra de la font i de les primeres taules, són menys pràctiques, ja que una té els bancs massa separats i l'altre només té un banc, però gaudeix de les boniques vistes de la font i les primeres taules.





Les vistes des de les taules
La font és ben bonica, s'hi baixa per uns graons i forma una petita bassa; l'aigua no és potable.




L'entorn també és maco i agradable, hi ha espai perquè juguins els nens, però amb compte perquè un carrer (molt poc tranistat) rodeja l'espai.





Hureu de deixar el cotxe pels voltants de manera que no molesti al transit, ja que no hi ha espai per destinat a aparcament.

Situació:



Coordenades de GPS:  41°49'34.24"N     2° 5'31.58"E

Accés: El més fàcil us serà possar al navegador carrer de la Font, però si no en teniu heu de creuar Moià sentit Nord cap al poble de L'Estany, quan deixeu la zona urbanitzada de Moià anireu aproximadament 1 quilòmetre per la C-59 i veureu a l'esquerra una urbanització; és Montvi de Dalt, entreu-hi pel 2on o 3er carrer i l'àrea de pícnic queda molt a prop. En el plano de sota us he marcat  el camí entrant pel 3er carrer des de la C-59: carrer de Casselles, carrer Menorca fins una rotonda i el carrer de la Font.


Al bloc hi ha 3 àrees de pícnic més de Moià:



Què visitar?

Moià: no deixeu d'anar al Pantà de Moià o del Passarell.

I al gorg que hi ha més amunt.
Gorg vist desde dalt, però s'hi pot baixar

Moianès:  Aquest cap de setmana hem estat a la Font de les Tàpies pensant que hi havia taules, però ja no hi són. Us reomano molt anar-hi, és un indret d'una bellesa impressionant. Pertany al municipi de Calders (Moianès) però hi ha una passejada des d'Artés (Bages) força fàcil de fer, excepte els últims 100-150 metres que són de molta pendent i mal baixar i pujar per tornar.





2 comentaris:

  1. Bon reportatge marta, com tots els que fas. Gracies per compartir les teves troballes, sempre m'han sigut força útils. Una abraçada i endavant!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep! No et perdis l'excursioneta que explico al final, és un indret digne del teu bloc.
      Una abraçada

      Elimina