dimarts, 17 de setembre del 2019

Àrea de pícnic Camí de les Sequines, Móra la Nova, Ribera d'Ebre

Àrea de pícnic dispersa al llarg del camí al costat del riu Ebre i de l'embarcador, al Sud-Oest de Móra la Nova. Les fotos són de fa 1 any quan visitavem aquestes terres tot preparant el llibre.
Consta de 3 taules de fusta força noves, totes 3 tenen ombra i paparera. Estan separades entre si per almenys 50 metres entre cada una. L'encant és que tenen el riu Ebre al costat.







L'Ebre és el gran protagonista d'aquestes poblacions, és gran, bonic i poderós. En aquest punt hi ha l'embarcador i al costat es forma una mena de platgeta, però jo no m'hi banyaría, ja que l'Ebre té fortes corrents i no és segur banyar-s'hi; si us hi voleu banyar informeu-vos primer amb l'Ajuntament. Des d'aquí tindreu bones vistes de Móra d'Ebre, ubicada just a l'altra costat de la riba, i del seu castell. Trobareu plafons informatius.


Es veu el castell de Móra d'Ebre




Camí de les Sequines: no n'he trobat informació per internet, a la web de l'Ajuntament estan en construcció de l'apatat Camins saludables,suposo que més endavant sortirà aquí. Sé que aquest tros de riba forma part d'aquest camí pels cartells verds senderistes, aquí a la vora del riu s'ajunta amb el camí de Sirga. Nosaltres vam fer nomès des de l'embarcador fins la 3ª taula, allà el camí es bifurca, si segueixes recte seguint el riu ho identifica com a camí alternatiu, si gires a l'esquerra direcció a la població segueix éssent el Camí de les Sequines.



Vam venir perquè en el mapa que teniem surtía una àrea de pícnic al costat de l'embarcador, però aquesta àrea se l'ha menjat un quiosc-bar que hi ha on estava, les taules queden dintre del seu recinte i està vallat amb un muret de canyes, pel què queda clar que ja no són d'us públic. Però al voler fer una passejada pel costat de l'Ebre ens vam trobar la sorpresa de les altres taules (les que us mostro en aquesta entrada).


Situació:

Coordenades de GPS:  41° 5'40.44"N    0°38'36.20"E

Accés: Si veniu del Sud per la C-12 agafeu la 2ª sortida a Móra la Nova, anireu a parar a la Plaça Catalunya, li deneu la volta sencera i agafeu un carrer que és paral·lel al que heu fet servir per entrar, però més que un carrer és un camí, passareu per sota la carreter C-12 i seguiu endavant fins que trobareu el final d'un descampat on deixar el cotxe.
Agafeu el carrer de la dreta





Què visitar?

Móra la Nova: sento dir que no la vam visitar, en una altre ocasió ho farem.


Ribera d'Ebre: us recomano visitar el poble veí, de l'altre costat del riu, Móra d'Ebre. No us perdeu el seu castell i el Monument a la Pontona (Memòria Històrica). Les vistes des del castell són fantàstiques.

L'embarcador de Móra la Nova des del castell


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada