dilluns, 3 de juny del 2019

Àrea de lleure Pous de la Sant Miquel (Parc de la Mitjana), Lleida, Segrià

Petita i tranquila àrea de pícnic al  Parc de la Mitjana. L'accés és peatonal. Les fotos són d'aquest dissabte al matí. Quan vam visitar el Parc de la Mitjana per primer cop el 2016 no ens vam adonar que hi havia una segona àrea de pícnic, tot i que està marcat en planell de l'entrada...  Va ser un bon temps després que ens en vam adonar al veure un reportatge de Tot Nens.

Consta de 4 taules de fusta, 3 de les quals són dobles. És un espai ombrejat i rodejat de tanques de fusta, hi trobareu 2 plafons informatius.










Si accediu per l'entrada principal del parc (al carrer Xavier Puig Andreu) hi ha un planell amb la ruta que arriba fins aquesta àrea, en qualsevol cas no té pèrdua, seguiu les indicacions cap a la pasarel·la i un cop creuat el primer tram del Segre pràcticament ja hi sereu, nomès quedarà caminar uns pocs metres més.  En total deuen ser uns 1000 metres aproximadament.
És el quadrat groc al nord del planell
El  Parc de la Mitjana és una àrea de reserva natural de més 90 hectàrees, podeu passar aquí bona part del dia per veure'l tot. Al costat de l'àrea de àrea de pícnic de la Carbonera hi ha el Centre d'Interpretació del Parc de la Mitjana, també hi han banys.  Hi ha un recorregut senyalitza habilitat per fer amb mobilitat reduïda, és el marcat en vermell i que passa per l'àrea dels Pous de la Sant Miquel. El parc té molt racons per visitar i amb sort veureu fauna de la zona.
Centre d'interpretació

Banys

Bassa entre el Centre d'Interpretació i l'àrea de pícnic de la Carbonera



Embarcador







Situació:


Coordenades de GPS de l'entrada principal:  41°37'43.31"N    0°38'33.11"E

Accés: El parc està al nord est de Lleida, l'accés al parc està al final del carrer Xavier Puig Andreu, haureu de deixar el cotxe en aquest carrer o a la rotonda que hi ha al final, com us he dit a l'àrea de pícnic s'hi arriba caminant. La veritat és que hi ha una entrada més propera a aquesta àrea de pícnic al camí de Grenyana, però no sembla que hi hagi espai habilitat per deixar el cotxe.

Què visitar?

Lleida:


 Al bloc hi ha 2 àrees més de Lleida:



Segrià: Si us interessa la Memòria Històrica trboareu uns quants vestigis del Front del Segre, com per exemple el tanc republicà recuperat del Segre a Vilanova de la Barca:




4 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, igual que tots els que fas, un llogaret força interessant i bonic, a més ideal per l'estiu, ja que es veuen ombres, llastima de no haver-lo conegut abans, però ho tindré en compte per quan torni cap a la terra ferma. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep,
      Moltes gràcies! No sé si aquestes ombres et protegiran de la forta calor de l'estiu per aquestes terres, però sempre serà millor que a la solana.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Interessant zona de pícnic i de molt valor natural, preciós! Una abraçada Marta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rafel,
      Quan temps sense parlar amb tu. El Parc de la Mitjana t'agradaría molt.
      Una abraçada,

      Elimina