diumenge, 12 de maig del 2019

Àrea de pícnic Mas de Sant Iscle, Sant Iscle del Bages o Pineda del Bages (Sant Fruitós del Bages), Bages

Seguint la recomanació de'n Josep Oriol Reguant hem estat en aquesta molt bona àrea de pícnic a l'extrem est de Sant Iscle del Bages, o Pineda del Bages (que és el nom a l'entrar a la població) que pertany a Sant Fruitós del Bages. Les fotos són d'aquest matí.
És un espai amb tanques de fusta al voltant on hi ha un total de 6 taules de fusta (1 doble). Algunes de les taules tenen ombra, tot i que els arbres són molt joves encara i quasi no fan ombra. Totes tenen unes magnífiques vistes del Bages i de Montserrat. És un espai verd on a més de les taules hi ha bancs i una font.L'àrea de pícnic està sota l'església de Sant Iscle, i de Santa Victòria entre la Séquia i l'Eco-Rail.
La Sèquia és una ruta per fer a peu tot seguint aquest canal medieval, va des del Parc de l'Agulla de Manresa a Balsareny; en trobareu més informació en el següent enllaç:  http://parcdelasequia.cat


 Per sota de l'àrea de pícnic hi ha una antiga via de tren que ara és l'Eco-Rail, es tracte d'un recorregut en bici per la via des de Callús a aquí, ens han explicat que són uns 45 minuts d'anada un descans de 45 minuts pels voltants del Mas Sant Iscle, i la tornada són uns 35 minuts perquè fa més baixada; però ens han assegurat que no cansa perquè tot i haver alguna pujada les bicis (que són tàndems) són elèctriques. Ho hem trobat molt interessant i original, us passo l'enllaç per si us interessa: http://www.ecorail.catSituació:


Coordenades de GPS:   41°45'29.91"N    1°50'40.83"E

Accés: Des de Manresa passant pel Parc de l'Agulla direcció Santpedor per la carretera BV-4501 arribareu a Pineda del Bages, just a l'entrada hi ha una desviació a la dreta on està anunciada l'esglèsia de Sant Iscle.
Preneu aquest carrer i el seguiu endavant fins que trobareu a la dreta el Mas sant Iscle i a l'esquerra un petit parc on també hi ha taules i què us explicaré un altre día.
Deixeu el cotxe per aquí, que és el carrer Segadors i us arribeu a l'àrea de pícnic caminant, són menys de 5 minuts.
 Ja caminant passeu per la dreta del bar-restaurant fins que a l'esquerra tindreu l'esglesia i a la dreta haureu de creuar la sèquia per arribar a l'àrea de pícnic.

Aquí hi ha els banys

Al fons es veu l'explanada on ara hi ha l'àrea de pícnic
 Què visitar?

Sant Iscle del Bages:


Bages: Hem estat a la Festa dels Matiners d'Avinyó:


2 comentaris: