dilluns, 23 de maig del 2016

Àrea d'Esbarjo La Posa, Isona, Pallars Jussà

Seguint la recomanació d'en David de l'Hotel Alegret de Tremp vam anar a aquesta zona de pícnic que està al terme municipal d'Isona, a la Vall Dellà. S'hi arriba per una pista forestal, us ho explico al final. Les fotos són de finals de març, per això el paisatge encara és d'hivern.
Consta de 1 taula de fusta i 3 de pedra força rudimentàries. No és un espai especialment bonic, però l'indret on està i tot el que hi ha per visitar la fan una visita imprescindible. Al març no hi havia ombres, però a la primavera i estiu n'hi haurà més. Hi ha un bloc amb 3 barbacoes molt grans i una font d'aigua sanitàriament no tractada.














Al voltant hi ha molt espai per jugar i una gran explanada per deixar el cotxe.




 L'espai de La Posa és de visita imprescindible si esteu a la Vall Dellà, la zona de pícnic està a l'esquena de l'ermita Mare de Deu de la Posa, ermita romànica tot i la façana que està reconstruida, ja que durant la Guerra Cívil va ser malmesa.

A 200 metres de l'ermita hi ha un dels punts claus del Parc Cretaci, hi ha una pendent plena del que es suposa que són les marques fossilitzades que deixen les rajades al alimentar-se; tot i que no molt temps endarrera es pensava que eren petjades de dinosaures. Val molt la pena a veure aquest jaciment, a més hi ha unes vistes de la vall impresionants. Per cert, tot i que la zona de pícnic és accessible en cadira de rodes o cotxet, el jaciment no perquè s'han de baixar unes escales de pendent pronunciada.















A Isona hi ha un museu sobre l'era dels dinosaures a la Conca Dellà on hi ha força jaciments, alguns espectaculars.


 Però encara hi ha més interés per venir fins aquí, ja que la Conca Dellà va ser escenari durant l'any 38 (no recordo bé quin any va ser) d'una dura batalla, aquí hi havia la 2ª línea defensiva republicana. No vam tenir temps de visitar els búnquers republicans que hi ha (un total de 4), ja que voliem visitar moltes més coses; però us posso un enllaç a un pdf informatiu: El front republicà de La Posa



camí que surt de la zona de pícnic cap a un dels búnquers.




Un dels búnquers que es veu a la desviació cap a La Posa
Com veieu hi ha motius més que justificats per venir fins aquí.

Situació:

 Accés: heu de pendre la carretera L-511 que va d'Isona a Coll de Nargó (Alt Urgell), sortint d'Isona als 3,3kms trobareu una desviació a la dreta ben indicada que heu de pendre.




Just a la desviació hi ha un dels búnquers
Heu de pendre la pista forestal que surt d'aquest punt i seguir-la durant aproximadament 1 km fins a l'ermita. La pista és de condicions força bones.

Què visitar?

Isona:

Conca Dellà: Aquesta conca ens va encantar, té molts punts d'interès i a nivell de paisatge és fabulosa. Us recomano dedicar-hi ben bé un cap de setmana, nosaltres hi vam dedicar un dia i ens van faltar un munt de coses per veure.
Abella de la Conca

Petjades fossilitzades de dinosaures a Orcau

Pallars Jussà::


2 comentaris: