dimecres, 13 de maig del 2015

Àrea recreativa La Franqueta, Horta de Sant Joan, Terra Alta

Inspirats en el llibre Excursions amb nens per les Terres de l'Ebre des d'una àrea de pícnic i a la recomanació de la Mireia Padern, seguidora del bloc, hem estat en aquesta fabulosa zona de pícnic que es troba situada al Barranc de Vall d'Uixó, al Parc Natural Els Ports, en el terme municipal d'Horta de Sant Joan. Al final us explicaré com arribar i també alguna informació important respecte a la carretera d'accés.

Consta de 9 taules rodones de pedra d'entre 6 i 10 persones, n'hi ha de dues mides. Si veniu fora del bon temps, porteu mantes per aïllar-vos del fred de la pedra; si no ho passareu malament. Estan al costat del riu i n'hi ha al sol i a l'ombra.












Sembla que antigament hi havien barbacoes, inclus surten en alguna foto del Google Earth, però ara no n'hi ha. En el seu lloc hi han 2 taules de fusta sota la construcción de les barbacoes.






Al costat de l'aparcamen,t que és molt gran, hi ha la zona de jocs infantils i els banys.






Es pot accedir al riu fàcilment.






Hi ha panells d'informació turística amb itineraris per fer per la zona; com el que expliquen al llibre Excursions amb nens per les Terres de l'Ebre a la Cova de Picasso; on l'artista hi va passar un temps amb un amic d'Horta de Sant Joan, quan per temes de salut va venir a passar uns dies a casa d'aquest amic.




Al bloc Petita Muntanya d'en Daniel Llorca explica una excursió que es pot fer des d'aquí als Estrets d'Arnés.

Situació:



Accés: S'hi arriba per una pista asfaltada, està a un 7 o 8 km.; si veniu de Gandesa per la T-330 poc després de pasar la desviació a Horta de Sant Joan trobareu una desviació a l'esquerra cap a Els Ports; l'heu de pendre i seguir-la.
És asfaltada però en alguns trams és molt estreta, pel què dificulta el pas de dos cotxes. Com que fins a La Franqueta hi arriba un autobús, han creat uns horaris de l'autobus per evitar que 2 autobusos s'hagin de creuar. Jo us recomanaria entrar i sortir en el mateix sentit que vagin els autobusos per tal d'evitar problemes o ensurts. He fotografiat els horaris de cada sentit per que us pogueu organitzar, però en qualsevol cas als pocs metres d'agafar la pista veureu un cartell d'aquests.

Desviació anunciada a la T-330


Un cop a la pista asfaltada trobareu el cartell amb els horaris del bus
Aquest és el cartell que hi ha a la zona de pícnic


Passareu per una petita zona de pícnic amb mirador (a la foto del Google Earth encara no hi surt perquè és molt nova) però que podeu trobar al bloc:

Passareu per una gran zona d'acampda, els Ateus, aquí ja estareu a 2 km. de La Franqueta. Per Setmana Santa estàva molt plena.

Accés a Els Ateus, on si hi han barbacoes

A la dreta ja es veu l'aparcament de la zona de pícnic

Accés


Què visitar?

Horta de Sant Joan:

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Horta de Sant Joan:




Parc Natural Els Ports
Terra Alta:

6 comentaris:

  1. Un bon lloc, encara que em quedi apartat, pro si es va per alla s'hi pot fer una parada per dinar i reposar un xic, un bon reportatge Marta, una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep.
      Hi ha moltes coses per veure pel voltant, és un bon lloc com a camp base per fer alguna excursió.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. I tant que poden fer-se excursions, de fet podeu sccedir als estrets d'arnes, una excursió preciosa i tranquila que podeu començar allî mateix o des del costat del monument al guarda forestal, que està a un parell de quilòmetres abans la zona de pícnic, al com varem fer nosaltres.
    Molt bona zona de picnic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      Gràcies per l'informació. Dels Estrets d'Arnés en parlo a la zona de pícnic Font del Sigro d'Arnés, nosaltres nomès vam veure el principi perquè estava a punt de fer-se fosc però ens vam quedar amb les ganes. No sabia que arribava fins aquí. Tens entrada al teu bloc? La buscaré per possar-ne l'enllaç perquè la gent ho vegi

      Elimina
  3. No fa falta que la busquis, aquí la tens:
    http://petitamuntanya.blogspot.com.es/2014/07/estrets-darnes.html

    Val molt la pena. Nosaltres varem dinar a l'àrea de pícnic de la Franqueta i després varem visitar els estrets. Valen molt la pena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Ja l'he possat a l ' entrada de la Franqueta I a la d'Arnés.

      Elimina