dissabte, 30 de maig del 2015

Àrea de pícnic de la Fontcalda, Gandesa, Terra Alta

Seguint la recomanació de la Mireia Padern i inspirats en el llibre Excursions amb nens per les Terres de l'Ebre des d'una àrea de pícnic vam anar per Setmana Santa a aquesta bona zona de pícnic ubicada en un entorn realment privilegiat. S'hi arriba per una estreta carretera de muntanya que s'agafa a la carretera C-43 que va de Gandesa a Pinell de Brai. També s'hi pot arribar per la Via Verda de la Terra Alta. La zona de pícnic està darrera el Santuari.
Es tracta d'una zona de pícnic força gran; consta de 14 taules de pedra amb molta ombra i sol.











 Té 4 blocs de 4 barbacoes cada una, quan hi vam ser 2 blocs estaven tancats. Hi ha banys i piques.


 Les taules estan força separades i hi ha espai per jugar.




En aquest paratge a més de la zona de pícnic hi trobareu el Santuari, hospedatge, bar i restaurant. En aquest enllaç de Turisme de Terres de l'Ebre hi trobareu el telf. de contacte i informació.

Al costat de l'aparcament hi ha una zona de jocs infantils, però queda molt separada de la zona de pícnic; no en forma part.


Però el gran atractiu d'aquest indret és el riu Canaletes, que en aquest punt del seu curs forma estrets, salts i gorgs on és possible banyar-se en alguns trams i és d'una bellesa impressionant. Si teniu l'opció de poder venir fora de temporada alta us ho aconsello; nosaltres hi vam trobar motlíssima gent.













Situació:

Accés: Com he comentat s'hi pot arribar en cotxe o per la Via Verda de la Terra Alta.
Accés en cotxe: Si veniiu de Gandesa per la C-43 direcció Pinell de Brai, és de pendre una pista forestal que surt d'aquesta carretera on ja està anunciada la Fontcalda. Just a l'agafar aquesta desviació veureu una altra zona de pícnic que tenim al bloc: La Fonteta


A partir d'aquí són uns 6 kms d'estreta carretera.
Seguir endavant



Accés per la Via Verde de la Terra Alta: La Via Verda de la Terra Alta us permet venir caminant o en bici des de Bot, Prat de Compte, Pinell de Brai, Hota de Sant Joan; dependra dela distància que volgueu recorre. Nosaltres vam fer el més fàcil, vam anar des de l'estació del Prat de Compte. Per arribar-hi des del nucli de la població  heu de pendre la carretera que surt al nord-est.



A l'estació de Prat de Compte també hi ha zona de pícnic, ja us l'explicaré en una altra ocasió. D'aquí a la Fontcalda hi ha nomès 1 km. Tingueu en compte que quan es deixa la Via Verda per baixar a la Fontcalda són uns 200 o 300 metres de pendent molt forta, la gran majoria de la gent que anava en bici la feia caminant tan de baixada com de pujada.





Què visitar?

Gandesa:



Terra Alta:


2 comentaris:

  1. Un lloc molt maco la part del riu me a encantat precios el reportage com tots els teus de lo millor i mot bones ilustracions una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto!
      Si, el riu és espectacular, a nosaltres també ens va encantar.
      Una abraçada!

      Elimina