dilluns, 2 de setembre del 2019

Àrea de pícnic de la Fortalesa de Salses (Forteresse de Salses), Salses le Chateau, Pirineus Orientals (França)

Àrea de pícnic literalment dintre d'un monument històric, a la Fortalesa de Salses, a l'extrem Nord de Salses le Chateau. Les fotos són de fa 10 dies.
Hi ha 5 taules de fustes a sota les arcades del pati d'armes, estan sota sostre, així si plou estan protegides. Quan les vam veure vam pensar que eren per descansar, ens va sorprendre que estiguéssin per dinar enmig de la àrea de visita; però aviat vam veure que si eren per dinar, les van utilitzar varies families.





La fortalesa de Salses és un castell de frontera entre França i la Corona d'Aragó, és a dir que és fins on arribava la Catalunya del S. XV i que després del Tractat dels Pirineus al S. XVIII va passar a pertanyer a França. El va fer construir Ferran el Catòlic, va tenir una història convulsa i al S. XVII va ser restaurat per Vauban ja que destruirlo costava més que restaurar-lo.

La visita dels adults són 8€, els joves fins a 25 anys no paguen i els infants tampoc. Hi ha la possibilitat de fer la visita guiada, nosaltres no la vam fer perquè en aquell moment era un grup francés i pràcticament no el parlem; però si teniu l'oportunitat de fer-la podreu entrar  a estances de la vivenda que sense fer la visita guiada no es poden veure. El tríptic informatiu us el podran donar en català si voleu, també hi és en castellà.






























A escasos 100 metres de l'entrada a la fortalesa hi ha el parc Fortalesa dels nens on hi ha com a mínim 3 taules, però quan hi vam arribar començava a ploure i vam fer nomès 4 fotos.







Situació:

Coordenades de GPS:   42°50'22.56"N    2°55'6.08"E

Accés: A l'arribar a la població trobareu indicacions cap a la fortalesa, si les seguiu us portaran a l'aparcament de pagament. Un cop a l'aparcament per arribar a la fortalesa heu de creuar per sota la via del tren, l'accés està al costat de la botiga de vins que hi ha al costat de l'aparcament.

Si voleu anar a l'aparcament gratuït del parc heu d'arribar a l'altre costat de la via, una possibilitat és des de l'accés de l'aparcament de pagament rodejar la botiga de vins i passar per sota la via pel mateix lloc que ho fan els peatons, nosaltres ens vam torbar un cotxe creuant per allà. Segur que hi ha un altre camí, us ho podeu estudiar al mapa abans d'anar-hi.

Què visitar?

Salses le Cháteau:


Pirineus Orientals:  Hi ha molts punts d'interès i per tots els gustos, com per exemple el poble Castelnou dels Aspres, considerat un dels pobles més bonics de França:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada