dijous, 12 de setembre del 2019

Àrea de pícnic Bassa de la Font del Carinyo, Pallejà, Baix Llobregat

Setembre'22: JA NO HI HA TAULA 

Preciosa àrea de pícnic a les afores de Pallejà, la font pertany a la finca Cal Seix però és oberta al públic. Les fotos són d'un diumenge de finals d'agost. Hi vam anar inspirats en el bloc de fonts de la web Encos, però quan l'Enric la va visitar no hi havia taula de pícnic, així que va ser una gran sorpresa.
 Consta d'1 sola taula al costat del mur que delmita l'espai de la bassa, la taula està mol ben ombrejada i té unes fantàstiques vistes a banda i banda.  No oblidem que estem en una propietat privada, oberta al públic, però no deixa de ser privada; és imprescindible comportar-nos com voldriem que els altres ho féssin a casa nostre.






La font consta de la propia font (ara seca) i una bassa rodona de 10 metres de diàmetre i 1,5 de profunditat, obviament hi està prohibit el bany. És realment bonica, hi ha nenúfars i altres plantes. L'espai és petit però preciós i romàntic, val la pena la visita encara que no hi volgueu menjar.

La font va ser construida pel senyor Seix a principis de segle per la seva dona Mercè que estava malalta, per tal que pogués passejar per la finca per la seva recuperació, va arreglar el terreny tot fent-ne un jardí, aquesta font n'és un element molt significatiu. Cal dir que la Sra. Mercè es va recuperar. Ara s'entèn millor el seu nom...
















Situació:

Coordenades de GPS:  41°25'36.88"N    1°59'16.61"E

Accés: Heu de sortir de Pallejà pel carrer Ramon Llul, al final d'aquest carrer comença el camí de Can Coll, l'heu de pendre.
 El Camí de Can Coll comença sent asfaltat, heu de seguir-lo fins que trobareu una intersecció on el camí asfaltat gira a l'esquerra cap a una finca particular, però cap a la dreta segueix el camí de Can Coll sense asfaltar.En aquest punt heu de deixar el cotxe a una vora del camí, que no molesti a altres vehícles.
 Uns 30 metres més endavant d'on està el cotxe (en el camí de la dreta, el de terra) trobareu l'accés a la font. Pugeu pel camí i en pocs metres hi sereu.





Què visitar?

Pallejà:  http://www.palleja.cat

El día que vam estar en aquesta fotn també vam estar a la Font de les Rovires, que està a 500 metres i té una petita cascada. La veritat és que és ideal per visitar els 2 espais, tan propers, tan diferents i tan bonics els dos.


Baix Llobregat:


2 comentaris: