dimarts, 10 de setembre del 2019

Àrea de pícnic del Jaciment Gal d'Ensérune (Oppidum), Nissan lez Enserune, Hérault (França)

Bona àrea de pícnic a l'exterior del jaciment gal més gran del Sud d'Europa (Village Gaulois d'Ensérune, Oppidum). Les fotos són de la 2ª quinzena d'agost.
Consta de 3 taules de fusta (1 doble i adaptada per cadira de rodes), 2 de les taules estan ben ombrejades i la tercera està a la solana. L'espai és bonic, agradable i a més té un mirador espectacular cap a l'Etang Montady, actualment ja no és un estany i hi ha cultius en forma circular, molt curiós i bonic de veure.










També hi ha les restes d'un habitacle.


Jaciment Gal d'Ensérune: us he de dir que ha estat la gran decepció de les vacances, però no perquè no sigui interessant, sino perquè ens van tancar als morros i ens vam quedar amb les ganes de veure'l...  Molt decepcionant perquè en teniem moltes ganes. He decidit fer l'entrada igualment, perquè veieu l'àrea de pícnic si decidiu anar a veure el jaciment.

Com us vaig dir a l'entrada de les 9 Rescloses de Fonseranes, ens hi vam entretenir molt i quan vam arribar a la porta del jaciment ens vam trobar que l'estaven tancant, vam demanar si us plau que ens deixéssin passar (tanquen taquilles 1 hora abans de tancar el jaciment i vam arribar que passaven 3 o 4 minuts) però ens van dir que no, ho entenem, hi ha un horari i s'ha de respectar però nosaltres estàvem allotjats a més d'1 hora, no tornariem l'endemà com ens va suggerir el bon home.
Ens va donar un fulletó:

Web del jaciment: http://www.enserune.fr/

Hi ha 2 aparcaments, nosaltres vam deixar al cotxe al primer que vam trobar i perquè no possava que n'hi havia un altre més amunt, si haguéssim pujat potser ens hauría donat temps.




Al veure això vam deixar el cotxe aquí, però si seguiu, a dalt al costat de l'entrada hi ha lloc per aparcar
Pel camí de pujada fins a les taquilles també veureu alguna resta arqueològica.




Situació:


Coordenades de GPS:   43°18'37.15"N    3° 6'58.66"E

Accés: La manera més senzilla i menys liosa és anar fins a Colombiers i llavors sortir per la Rue de l'Oppidum que al sortir de la població es converteix en el Chemin du Malpas, que és la carretera que va paral·lela al Canal du Midi sentit sud. En el mapa de sota us he marcat el camí que heu de seguir, ho he marcat fins a l'aparcament de dalt.


Què visitar?

Tunel de Malpas: el jaciment està a escasos 500 metres del túnel de Malpas del Canal du Midi, no està gaire ben indicat, però passareu per sobre. Val la pena parar i veure'l, té molta gràcia veure creuar embarcacions per dintre del túnel. Nosaltres vam entrar per l'accés Nord i vam sortir pel Sud.









Hérault: vam visitar Béziers i les 9 Rescloses (podeu veure'n l'entrada Les 9 Rescloses de Fonseranes)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada