dimarts, 6 de març de 2018

Àrea de pícnic Torre de la Manresana, Prats de Rei, Anoia

Seguint la recomanació de la Blanca Roma, el Carlos Prieto i crec que algún altre seguidor, vam estar el dissabte en aquesta àrea de pícnic realment interessant i maca. Es troba a les afores de Prats de Rei, al sud-est. És fàcil arribar-hi i està indicat.
Consta de 4 taules de pedra, unes ombrejades i altrse no, possades en un semicercle de cara a les fantàstiques vistes de l'Alta Anoia i la Segarra. S'hi accedeix per unes escales des de l'aparcament, no tinc foto de les escales, són unes 4 o 5 esglaons; per anar amb cotxets no serà problema, però amb cadira de rodes si... L'asfalt que es veu davant la valla no és una carretera principal, és un camí intern del veïnat que porta a una església que hi ha més avall; no hi ha pràcticament circulació.


Aquest espai té varis punts d'interés, un és el què ja us he nombrat de les boniques vistes, el més representatiu és el què li dóna nom: la Torre de la Manresana. Aquesta torre de vigía, què és el que queda del Castell de Manresana,  va servir de observatori per al comandament aliat durant la Batalla de Prats de Rei, a la Guerra de Successió. És un dels espais catalogats de la Ruta 1714. Hi ha una oficina al costat però la vam trobar tancada, així que per visitar-la es deu tenir que fer amb visita guiada i concertada.


Hi torbareu motls plafons informatius.

Però encara té més punts d'interès; al costat de les taules, però al nivell de l'aparcament hi ha el què sembla una creu de terme i 1 tomba antropomòrfica: la tomba de la Manresana.Hi ha un aparcament molt gran, no tindreu problema per aparcar.


Situació:


Accés: Venint per l'A-2 podeu anar a Prats de Rei des de 2 sortides de l'autovia; si veniu de Barcelona trobareu la 554 a l'alçada de Igualada, des d'aquí són uns 18 quilómetres per una carretera de muntanya de bones condicions i doble sentit.
Jo us explico l'altre opció perquè a la majoria de la gent li agraden les carreteres més rectes i planeres:

Si veniu per la A-2 heu d'agafar la sortida 545 cap a Jorba, Ponts i Andorra.
Al sortir de l'A-2 us trobareu en una gran rotonda que, heu de pendre la 2º sortida direcció Calaf, Ponts i Andorra. Vosaltres com si anéssiu a Calaf seguint la carretera C-1412a, els Prats de Rei estan a uns 14km de la sortida de l'A-2.
Quan estigueu a uns 500 metres de Prats de Reis trobareu una rotonda, la primera desde la que hi ha a la sortida de l'A-2.
 Vosaltres heu d'agafar la sortida de la dreta direcció Igualada (per Les Maloles). Just aquí comença la carretera BV-1031
A la dreta de la foto de sota, molt al fons es veu la Torre de la Manresana.
 Poc abans del punt quilómetric 2 trobareu una desviació a la dreta cap a La Manresana, la preneu.

 Trobareu un petit nucli, vosaltres seguiu endavant cap a la Torre que ja estareu veient.
 Aneu per la dreta.
 En pocs metres trobareu l'entrada al pàrking.

Què visitar?

Prats de Reis:
Prats de Rei des de l'àrea de pícnci, al fons es veu Calaf.

Anoia: Jo us he explicat la forma més directa d'anar a Prats del Rei, però nosaltres vam agafar la desviació cap a Calaf i Prats de Rei a l'alçada de Igualada (la sortida 554) que és per una carretera de "muntanya", la BV-1031 que va a parar a la rotonda on heu agafat la desviació cap a la Torre de la Manresana, a 500 metres de Prats del Rei.  A nosaltres ens agraden les carreteres secundàries per les vistes i aquesta ens va agradar molt.


A més pel camí hi ha com a mínim 2 monuments megalítics, al primer no vam poder parar perquè vam veure el cartell massa tard; però al segon si... , està just després (venint d'Igualada) del punt quilomètric 5, a la dreta.
Caminant 100 metres vam poder visitar el Dolmen dels 3 Reis.


Llàstima que ja no s'hi llegeix res
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada