dissabte, 1 de febrer del 2020

Àrea de pícnic Font de Sant Adjutori, Olost, Osona

Inspirats en el bloc de fonts de la web Encos vam estar en aquesta petita àrea de pícnic a les afores d'Olost a uns 50 metres de l'ermita de Sant Adjutori ubicada en el turó del mateix nom (623 metres d'atitud). Les fotos són d'un diumenge al migdia de mitjans de gener.
Consta d'1 sola taula de pedra, 1 barbacoa (talment com una llar de foc) i la font que dóna nom a l'espai. Hi vam ser a quarts d'1 del migdia i estava força ombrejat. L'espai fa com 2 nivells, al més elevat hi ha la barbacoa (sense graella), la font i un muret de pedra que uneix els 2 elements. Per sota està la taula, la veritat és que no hi ha espai per jugar i s'ha de vigilar amb els nens petits.





La font





 A l'esquena de la taula s'acaba el turó de cop i hi ha vistes a Olost.

L'ermita està 50 metres més enllà de l'àrea de pícnic, es tracta d'una ermita construida a principis del S. XVIII i que ha patit varies reformes; adjacent a l'ermia, de fet formant-ne el mateix edifici hi ha la casa dels ermitans. Davant mateix hi ha un mirador i una petita explanda, però també hi ha bones vistes des del costat del vallat de l'ase. Un entorn molt bonic. Per a més informació de l'ermita: web Ajuntament d'Olost














Situació:


Coordenades de GPS:  41°58'57.63"N    2° 5'25.35"E

Accés:   La Font de Sant Adjutori, i el turó, estan a l'Oest de la població. S'hi pot arribar caminant o en cotxe, està a uns 500 metres de la població. S'hi arriba tot sortint d'Olost pel carrer Gelada que us portarà a l'inici del turó i del carrer Sant Adjutori; seguiu per aquest carrer turó amunt fins que trobareu una desviació a l'esquerra; preneu aquest camí arbrat, l'àrea queda uns 50 metres després a l'esquerra, al quedar per sota el nivell del camí si no us hi fixeu la passareu de llarg (com nosaltres), però no passa res, en 50 metres més arribareu davant de l'ermita. Podeu deixar el cotxe a l'ermita o al costat del camí on hi ha la baixada d'accés (petaonal) a l'àrea de pícnic.


L'àrea vista des del camí d'accés a l'ermita

La baixadeta per accedir a peu a l'àrea

Què visitar?

Olost: Quan hi vam arribar hi vam trobar 2 grates sorpreses:
 1. Des del descampat del Passeig Montserrat estaven enlairant-se 4 globus aerostàtics, va ser molt bonic de veure de tant a prop. Sincerament tot un espectacle.
Un ja estava enlairat







2- En el doble campanar de la parròquia, en el centre de la població, hi havien talment com si fóssin gargoles un munt de cigonyes.

Però Olost també té interessants paratges naturals, us en parlaré quan faci les altres 2 àrees de pícnic que vam visitar-hi.


Al bloc hi ha dues altres àrees de pícnic d'Olost:


Osona:
Castell de Montesquiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada