dissabte, 23 de febrer del 2019

Àrea recreativa Els Xops, Flix, Ribera d'Ebre

Tranquila àrea recreativa a la ribera de l'Ebre al sud de Flix. Les fotos són de principis d'agost.
Consta de 4 taules de pedra grandetes, per unes 10-12 persones cada uno. Estan ben ombrejades pels xops que dónen nom a l'espai. Tot i que hi ha l'edificació d'un bloc on antigament hi havien barbacoes, ja no n'hi ha.
 Com he comentat l'àrea de pícnic està a la ribera del riu Ebre, en el meandre que rodeja Flix; les taules estan a escasos 20 metres de l'aigua.  Si veniu durant el bon temps tingueu en compte portar repel·lent d'insectes (com a qualsevol ribera de riu o aigua), però a l'Ebre també heu de tenir en compte la mosca negre. Quan nosaltres hi vam ser a principis d'agost hi estàven celebrant un concurs de pesca, per això veieu carpes montades (hi està prohibida l'acampada). A l'Ebre no hi està recomanat el bany, hi ha fortes corrents.


L'àrea de pícnic està a uns 200 metres del pas de la barca de Flix, per cert gratuit. És una fantàstica experiència creuar l'Ebre amb aquest sistema tan antic, us agradarà a tots, grans i petits.


Situació:

Coordenades de GPS:   41°13'46.85"N    0°33'18.76"E

Accés: Pot ser que arribeu a Flix venint de la riba dreta o la riba esquerra de l'Ebre, vingueu d'on vingueu heu de seguir les indicacions per anar al pas de la barca, jo us recomano rodejar Flix per la carretera que passa per la riba oposada a la població on trobareu un mirador del meandre del riu amb unes vistes espectaculars.

El pas de la barca el podeu creuar en els dos sentits, des de la població o cap a la població, així que encara que feu la volta per veure el mirador del meandre, després podeu creuar el pas de la barca quan marxeu o a l'inrevés.
Un cop al costat del pas de la barca a la ribera oposada a la població torbareu una desviació que entra a la zona boscosa i la pista va seguint per la vora del riu, nomès heu de de seguir uns 200 o 300 metres i ja veureu les taules a la dreta, sota els arbres.

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Flix:


Què visitar?

Flix: és una d'aquestes petites poblacions que no te la pots acabar en un dia, malauradament nosaltres hi vam passar menys temps del recomanat, tot i així vam poder veure força cosa, sobretot relacionada amb la Batalla de l'Ebre que és el què ens va portar a Flix, però hi ha per exemple la Reserva Natural de Sebes que ens hauria agradat veure, haurem de tornar.

Flix va tenir molta importancia durant la Batalla de l'Ebre, hi ha molts espais per veure, nosaltres vam poder visitar:

El Castell Nou


Les trinxeres recentment restaurades del Pla del Castell:
El refugi Antiaeri:
El monument del Pont de Ferro:I encara ens vam deixar coses com per exemple el refugi dels pontoners.


Ribera d'Ebre:

L'Ebre i Ascó des del Jaciment Ibero-romà de Sant Miquel, Vinebre

2 comentaris:

 1. Hola, vam estar-hi fa uns dies i presentava un estat deplorable, ple d'escombraries per tot arreu. Vam anar a dinar un tros més enllà sobre la passera de fusta vora el riu.
  Moltes gràcies per la vostra web! Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Marc,
   Gràcies pel missatge; quina llàstima que la gent no ho respecti. Quan hi vam ser fa 3 anys estava molt asilvestrat, però no recordo que estigués brut, normalment ho posso quan ho trobem bru.
   Perdona que no t'hagi contestat abans, però últmament estic molt desconectada del bloc.
   Salutacions

   Elimina