dimarts, 29 d’agost del 2017

Àrea de pícnic de la Font Amarga, Montgai, Noguera

Petita àrea de pícnic molt recomanable per als amants de visitar espais d'interés de Memòria Històrica, als amants de les fonts o dels paisatges de camps de blat. Està a les afores de Montgai, de fet està més propera a Bellmunt d'Urgell però pertany al municipi de Montgai. Les fotos són d'un plujós dissabte de juny, fosques, em sap greu...


Nomès té 2 taules de pedra força grans, per unes 10 o 12 persones cada una; però no té ombres així que eviteu els mesos de calor forta.

La font que dón nom a l'espai queda soterrada respecte el nivell del terra, es nota que s'ha arranjat fa poc (el 2013) perquè està tot nou i en òptimes condicions. La veritat és que la font és ben bonica.
L'àrea de pícnic està totalment rodejada per camps de blat, quan hi vam ser va estar plovent tot el día i això li va donar un color i brillantor al paisatge impressionant; poca gent mentén quan ho explico, però em va impactar molt la bellesa dels camps després de la pluja. Les fotos malauradament no ho transmeten, segurament perquè no en sé prou.
Un dels punts d'interés per venir fins aquest preciós racó són les trinxeres de la Font Amarga que están a un 30 metres de l'àrea de pícnic.  Són trinxeres de l'exèrcit republicà i quedaven a uns 500 metres del front segons he llegit al següent enllaç on trobareu més informació i fotos:


He de dir que no estan molt cuidades, si que estan netes de brossa, però la vegetació s'ha menjat l'espai i en alguns punts no dóna molta confiança ficar-se endins sense veure quasi on poses els peus.


Des de davant les trinxeres es veu l'àrea de pícnic, com us he dit està a escasos metres.

Situació:


Accés: Us explico la versió més senzilla. Si arribeu a Montgai per la LV-3025 heu d'entrar a a la població per l'entrada oest (és a dir per la 3ª entrada si veniu d'Agramunt o la 1ª si veniu de La Sentiu de Sió).
 Un cop presa l'entrada seguiu endavant fins la primera rotonda.

 Haureu de pendre la primera sortida a la dreta direcció Bellmunt d'Urgell i mantenir-vos en aquesta carretera durant uns 3 o 4 km.

 Fins que us trobareu una desviació a la dreta des d'on ja veureu Bellmunt, just a la cantonada hi ha un senyal d'espai de Memòria Històrica. Preneu aquesta desviació.
 I seguiu endavant durant uns 2 o 3 km passant de llarg l'entrada a la població de Bellmunt. La carretera es convertirà en pista forestal o camí i ja no estarà asfaltat, vosaltres endavant.

 Fins que veureu en una intersecció de la dreta el cartell que anuncia les trinxeres.
 Davant de les trinxeres, a l'esquerra de la carretera per on hem vingut hi ha una desviació on hi ha l'àrea de pícnic.
Nosaltres vam pendre un altre camí més directe però sense asfaltar i de condicions regulars per la pluja, prefereixo explicar-vos el senzill per si sou patidors amb el cotxe, perquè a nosaltres el cotxe ens va patinar una mica en el algun punt degut a la pluja.

Què visitar?

Montgai: en altres entrades us he explicat algunes de les coses a fer a Montgai, millor consulteu les altres 2 entrades de les altres 2 àrees de pícnic que vam visitar d'aquesta interessant població:

La Noguera:

2 comentaris:

  1. Hem estat avui 1 d'abril del 2021 ,i les trinxeres estan força cuidades,val molt la pena visitar les

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Què bé, m'alegro que les hagin acondicionat; així es gaudeix molt més la visita. Gràcies pel comentari.

      Elimina