dimarts, 22 d’agost del 2017

Àrea de pícnic (berenador) Els Cortals d'Encamp, Parròquia d'Encamp (Andorra)

Molt bona àrea de pícnic a 1884m d'altitud, dintre del terme muncipal d'Encamp. És molt fàcil arribar-hi, hi ha indicacions des del poble.
Consta de 9 taules de pedra i 10 barbacoes (5 blocs de 2). Està ubicada en un espai verd i parcialment boscós al costat de la carretera del Cortals, però quasi no passen cotxes; és molt tranquil. Les petites edificacions que veieu entre les taules són contenidors d'escombraries.



















Hi ha una bonica font en un extrem de l'àrea, ja l'heu vist a la primera foto de l'entrada...

He etiquetat l'entrada com que té riu, però no és així exactament, té una mena de rierol o rec que creua l'àrea, és ben petit però suficient perquè hi possem els peus per refrescar-nos, sempre que tinguem cura de no embrutar aquestes cristalines aigües. 




Al costat de la carretera hi ha un bany portàtil, no sé si hi és tot l'any...
Per aparcar ho haureu de fer al lateral de la carretera, no hi ha un espai destinat a això, però la carretera és ben ample.
Des de l'àrea de pícnic tindreu unes magnífiques vistes a l'entorn i als Cortals que donen nom a aquesta zona. Els cortals són una edificació típica andorrana que servien de corral o per deixar eines durant l'estiu; acostumen a estar a àrees deshabitades.

Situació:
Accés: L'àrea està entre el Km 6 i el 7 de la carretera de Cortals d'Encamp. Per arribar-hi heu d'agafar la carretera que creua la població d'Encamp i just davant del Funcamp hi ha una rotonda on estan anunciats els Cortals i el llac d'Engolasters.
 Heu de pendre aquesta desviació i no deixar-la fins que arribeu a l'àrea de pícnic, no té pèrdua.
 És una carretera de doble sentit prou ample, té molta pendent i corbes moolt tancades; però si aneu ben atents no té més complicació.
Passareu una desviació cap al Llac d'Engolasters, des d'aquí s'hi pot arribar per una pista peatonal d'uns 3 km amb taules de pícnic que arriba fins a tocar del llac. Vosaltres avui ho passeu de llarg.
 Com us he dit, entre el km 6 i el 7 d'aquesta carretera trobareu a la vostra dreta l àrea de pícnic.

Què visitar?

Encamp: dins d'aquesta parròquia hi ha moltes coses per fer, pel camí cap a l'àrea de pícnic trobare la capella de Sant Jaume dels Cortals i el seu mirador, que es diu Mirador del Bosc dels Allaus...





Encamp des del mirador

 Andorra:
Sant Miquel d'Engolasters


2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, fa molts anys que no vaig a Andorra, el dia que hi torni gracies a tu aniré ben documentat, gracies per la tasca que fas. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep! Doncs et recomano que hi tornis a anar, hi ha un munt de coses per veure: llacs, cascades, rius, romànic, pobles de pedre i moltes opcions de senderisme. Nosaltres n'estem enamorats...
      Una abraçada!

      Elimina