dimarts, 14 de març del 2017

Àrea de pícnic Font de la Cantina, Molinos, Pallars Jussà

Realment petita àrea de pícnic al bell mig de la Vall Fosca, pertany al terme municipal de Molinos. Em sap greu perquè torna a haver molt contrast a les fotos i el què està a l'ombra queda molt fosc; encara n'he d'apendre.

Consta d'una sola taula de fusta en un espai delimitat amb barana de fusta, queda al nivell del riu, per sota la carretera. L'entorn és bonic, sobretot quan els colors canviin (les fotos són d'ara fa 1 any...) i arribi la primavera i l'estiu; llavors serà un bon lloc per parar a fer un mos a la fresca.





La font es veu restaurada de no fa molt, sembla que deu tenir el nom d'un antic restaurant que hi havia just abans del pont, o potser més aviat al revés.


Una bonica gateta ens va venir a visitar
El riu que passa pel costat és el Flamisell que va de dalt a baix de la Vall Fosca.






Situació:



Accés: Anant per la carretera L-503 direcció La Torre de Cabdella (sentit nord) és fàcil passar-la de llarg perquè com us he dit queda per sota del nivell de la carretera. Queda entre el Km 11 i el 12. Just després de passar la senyal del quilómetre 11 arribareu a Molinos

Seguiu endavant, ja veureu que aquesta població no té un nucli tradicional. Arribareu a la casa de la foto de sota que és l'antic restaurant La Cantina. Seguiu endavant.
Antic restaurant La Cantina
 Just després de l'antic restaurant la carretera atravessa el riu i al final del pont hi ha el cartell anunciant la font.





 Just davant del cartell ( a l'altre costat de la carretera) hi  ha l'accés a la font, és una baixada amb pendent pronunciada però curta.
 Per deixar el cotxe haureu de seguir endavant, al costat de l'accés a la font hi ha l'entrada a l'aparcament de l' hotel, però és de l'hotel. Podeu deixar el cotxe al costat de la carretera com es veu 2 fotos avall.


Si aquí no trobeu lloc, just apssat l'hotel a la dreta hi ha un petit espai on hi caben 2 o 3 cotxes i està al costat d'una cascada que quasi no es veu.

 Què visitar?

Molinos:


Vall Fosca:
Cascada pujant cap al pantà de Sallente
http://www.vallfosca.net/ca/

Pallars Jussà:


2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, un lloc per tindre present, no he anat mai per allà peró tinc ganes d'anar-hi, gracies per la informació que ens dones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep!
      Doncs la Vall Fosca és molt interessant, tant a nivell de paisatges com de poblets. Si hi aneu a l'estiu des del Pantà de Sallente hi ha excursiona a llacs que es veu que estan molt bé.
      Una abraçada

      Elimina