diumenge, 29 de novembre del 2015

Zona de pícnic del Gorg de la Malatosca, Sant Joan de les Abadesses, Ripollès

Petita zona de pícnic en un petit paradís al terme muncipal de Sant Joan de les Abadesses.S'hi arriba caminant per un caminet de forta baixada que surt de la Via Verda de la Ruta del Ferro.
Nomès té 1 taula, però amb unes vistes impressionants. És un racó ombrívol i fresc tot l'any. És important conservar aquest espai i cuidar-lo, no deixar deixalles ni malmetre la natura; naturalment això s'ha de tenir en compte a tot arreu, però en un indret així és bàsic.







El gorg és grandet i el salt d'aigua és força alt, a la primera foto de sota podeu veure la proporció amb el meu marit que passa del 1,80m. A l'estiu us hi podeu banyar, però l'aigua està molt freda, nosaltres ens hi vam banyar a l'agost de fa 3 anys i no s'aguantava gaire estona a dintre.

És un indret que val la pena visitar encara que no hi vulgueu menjar.






L'entorn és molt bonic.






Situació:

Accés: Heu de deixar el cotxe al punt d'informació de la Via Verda a l'antiga estació del carrilet (on també hi ha zona de pícnic). A partir d'aquí són uns 10 o 15 minuts caminant, la meitat per la via verda que és totalment plana.No us recomano venir molt cargats amb nevera, etc, perquè l'últim tram és curt però de pendent pronunciada.
Venint de Sant Joan direcció Ogassa passareu per l'estació del carrilet i el punt d'informació de la Via Verda, just després d'aquest puntd'informaicó hi ha un espai a l'esquerra on podreu deixar el cotx i a la dreta just creuada la carretera hi ha la Via Verda.
punt d'informació

Esquerra aparcament, dreta Via Verda

Al cap d'uns 200 metres trobareu un creuament, a la dreta; paral·lel a la Via Verda hi ha el camí per baixar al gorg, està indicat.


 Com diu el cartell tanqueu el pastor elèctric al passar.


 Quan porteu 50 metres i just on gira bruscament cap a la dreta, a l'esquerra ja es té una primera visió del gorg. A la primavera o estiu es veu menys per les fulles.


Quan arribeu a baix trobareu un altre indicador.


Al bloc hi ha 3 àrees més de Sant Joan de les Abadesses:


Què visitar?

Sant Joan de les Abadesses:

Ripollès:
Camprodon

6 comentaris:

  1. Aquest lloc si el conec es precios un lloc tranquil i per gaudir del salt i el gorg els voltans son per poder gaudir de un dia inolvidable molt bon reportage Marta una abraçada !!!

    ResponElimina
  2. Bon reportatge Marta, el racó es preciós, per el que veig el tros de pícnic sembla mes net i be de quan jo vaig ser-hi, el vaig trobar tot ple de malesa. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep; si, és un lloc encisador,esperem que tothom el respecti.
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Bon dia,
    He trobat la vostra Web fa unes setmanes i estic entusiasmat de tanta informació de llocs per anar a fer picnics. Tinc un dubte a veure si m0 ho podeu aclarir. En tots aquests llocs de Picnic es pot portar un fogonet petit de camping per cuinar? he buscat informació i veig que en mig del bosc esta totalment prohibit però en aquests llocs habilitats per fer picnic ho desconec.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marc,
      Gràcies pel missatge i les paraules.M'alegro que el trobis útil.
      Pel què fa al fogonet, jo crec que no, perquè a molt llocs on hi ha barbacoes especifica que estar prohibit fer foc fora d'elles i on no hi ha barbacoes a vegades també hi ha cartells de prohibit fer foc. Jo et diría que per sortir de dubtes ho preguntis a l'Ajuntament corresponent de la zona on vulguis anar; però sincerament dubto que estigui permès.
      Fins aviat,

      Elimina