dissabte, 15 de desembre del 2018

Àrea de pícnic Font dels Vermells, Sant Joan de les Abadesses, Ripollès

Inspirats en el bloc de Fonts de la web Encos vam visitar aquesta àrea de lleure al sud de Sant Joan de les Abadesses. Les fotos són de l'octubre.
Consta de 3 taules de pedra rodones, les taules en si són més aviat petites, però tenen una bona bancada perquè hi càpiguen ben bé fins a 8 persones. Nosaltres hi vam ser al migdia i estava ben ombrejat.  És una expalanda llarga, estreta i elevada respecte a la carretera on hi ha 2 de les taules i 2 fonts, cada taula a tocar d'una de les fonts.

La 3º taula està a tocar de la carretera i actualment pràcticament menjada per la natura.

Podeu veure els 2 nivells de l'espai.
Les 2 fonts són boniques, desconec si els 2 brocs corresponen al mateix origen d'aigua o són 2 fonts diferents; però la que està més a l'esquerra té el cartell de Font dels Vermells, en canvi a l'altre no hi possa res.


Té 2 accessos: el més al nord que és per escales.

I l'altre està més camuflat des de la carretera, està més al sud i és a peu pla.

Situació:


Coordenades GPS:   42°13'35.24"N     2°17'20.05"E

Accés: Està aproximadament a 1 kilómetra al sud de Sant Joan, entre el punt quilomètric 10 i 11 de la carretera GI-521 que va de Vallfogona del Ripollès a Sant Joan de les Abadesses (l'antiga carretera d'Olot).

Quan entreu a Sant Joan de les Abadesses heu de buscar les indicacions cap a Vallfogona del Ripollés; un cop a la carretera GI-521 passareu de seguida pel punt marcat com a aparcament 1 que està just abans del restaurant Mas Feixes, a uns 200 metres de l'accés per escales a l'àrea de pícnic.
El cartellet blanc de l'esquerra és l'accés per les escales

 Si ho passeu de llarg, en uns 200 o 300 metres més endavant, just després de la corba cap a l'esquerra hi ha l'accés planer, però no es veu quasi; és més fàcil de veure l'espai per aparcar que hi ha pràcticament davant.

El caminet que puja és l'accés planer

Al bloc hi ha 3 àrees de pícnic més de Sant Joan de les Abadesses:
Què visitar?

Sant Joan de les Abadesses:


Ripollès:
Santa Cecilia de Molló

2 comentaris:

  1. Hola Marta, un bon reportatge, com sempre ets incansable, el llogaret que poses es força interessant, el desconeixia, cal tindre'l en conte per properes sortides.
    Una abraçada i salut!!!

    ResponElimina