dijous, 9 d’abril del 2015

Àrea de pícnic del Parc de la Devesa, Girona, Gironès

Molt bona zona de pícnic a tocar del centre de Girona, està situada en un emblemàtic parc de la ciutat. El parc és molt gran i de molt fàcil accés tant en vehicle com caminant.
Consta d'unes 8 taules de fusta ben separades entre elles i amb molt espai per jugar. Les taules estan a la part nord del parc, pel què no es veu la ciutat i no sembla que estiguis en una.










Hi ha una taula de ping pong i al costat un gran descampat on podeu jugar a pilota, corre en bici o el que us plagui.

Al costat oposat del descampat hi ha un camp de futbol amb vestuaris i banys, desconeixem si estan sempre oberts.

La part principal del parc és la sud on hi ha els passejos entre la fageda i els jardins, aquests últims no estan sempre oberts però no vam veure cap cartell d'horaris. Hi ha una zona de jocs infantils, però com que queda molt apartada de les taules perquè hi puguin anar els nens sols, no l'he etiquetat com una zona de pícnic amb jocs infantils.






A la zona de les entrades principals del parc i els jardins (carrer del Riu Güell) hi ha una caseta amb banys i també hi passa un petit canal o rec on hi podem veure ànecs.






A tot el voltant del parc hi han zones d'aparcament; a la part nord on estan les taules també hi ha molt lloc per aparcar, sempre que no vingueu quan hi instal·len el mercat o algún altre event (dimarts i dissabtes).



Situació:
Accés: el parc està a la zona nord-oest de la ciutat, molt a prop del barri antic; de fet està en el punt on conflueixen el riu Ter i el riu Onyar. Per accedir en cotxe a la zona d'aparcament més propera a les taules heu d'anar a buscar el carrer Font de l'Abad que creua el riu i quan arribeu a davant del parc heu de girar a la dreta i seguir endavant fins que veieu les taules a la vostra esquerra.
Creuem el riu

Girem a la dreta

Segui endavant fins que veieu les taules a l'esquerra
Al bloc hi ha dues zones més de pícnic de la ciutat de Girona:



Què visitar?

Girona:
Gironès:

Gorges de Canet d'Adri


13 comentaris:

  1. Aquest lloc si el conec força el tinc ben aprop molt bon reportage Marta una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! Si, ja contava que aquest el coneixeries bé.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Benvolguts, ahir vaig estar fent una petita sessió fotogràfica a aquesta zona de picnic. Cap problema per accedir amb una cadira de rodes.

    La punxa si és que és pot dir així, va ser que el camí estava tan sec que al mínim cotxe s'aixecava una polsaguera gran.

    També seria pràctic que l'Ajuntament posés algun servei sanitari adaptat. I la llàstima va ser no poder baixar a la gorga, camí impracticable per les enormes pedres que tenen per no deixar passar vehicles, encara que si les possesin altres proteccions i fessin el camí pla (no ho faran per tema diners, segur) fins el pont es podria arribar com a mínim perfectament amb cadira de rodes.

    Una abraçada i felicitats per la tasca feta

    Josep Avilés

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep,
      Moltes gràcies pel missatge. T'agraeixo molt l'opinió sobre l'accessibilitat en cadira de rodes, perquè a nosaltres moltes vegades ens genera dubtes per la falta d'experiència en el tema. Tenim bona voluntad però ens preocupa valorar-ho malament;pel què si aneu a alguna altra t'agrairé que ens ho comentis.
      Tens raó en el tema dels banys adaptats, els que no ens trobem en la situació no ens fem al cas de la multitud de barreres que ens envolten.
      Quan parles de la Gorga entenc que et refereixes a Canet d'Adri, també és una llàstima que no estigui adaptat.
      El teu bloc +imatgesipixels també és molt interessant, l'he cotillejat una mica...
      Moltes gràcies de nou i espero que fins aviat.
      Una abraçada,
      Marta

      Elimina
    2. Disculpeu que hagi donat resposta tant tard. Jo si trobo espais que us puguin ser d'ajuda us ho faré saber. Si voleu fer una ullada al bloc turismefacil.org trobareu petites informacions sobre rutes preparades per a persones amb mobilitat "reduïda". I espero que algun dia es pugui accedir a Canet d'Adri sense problemes. Camins més complicats he vist adaptats, com la Vall de Boí. Aquesta primavera tinc que visitar i recuperar per actualitzar un post sobre aquesta zona. Si trobo picnic us ho diré i compartiré el post per si us és d'ajuda. Una abraçada i enhorabona per la feina feta.

      Elimina
    3. Moltes gràcies Josep,
      Em miraré la web que em recomanes.
      Fins aviat!

      Elimina
  3. Hola!
    No sóc de Girona i m'agradaria saber més o menys en quina zona del parc se situen les taules del picnic! Tinc pensat anar-hi aquest cap de setmana, si em poguéssis ajudar t'ho agraïria! Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina,
      Més amunt veuràs que hi ha un planell de situació amb una xinxeta groga que marca on estan les taules. El parc és un rectangle, les taules estan a la banda llarga que dona al riu. Espero haver-te ajudat.
      Salutacions ,
      Marta

      Elimina
    2. Moltíssimes gràcies!
      Una abraçada

      Elimina
  4. Si pot anar mes cap el tart a la zona de picnic de la Devesa? Hi ha llum? Gracies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva,
      Pel què veig a les fotos, perquè fa quasi 2 anys que hi vam anar, no hi ha faroles; no sembla que tingui llum. En qualsevol cas jo no aniria a cap parc de nit en una ciutat, no són segurs. Salutacions,

      Elimina
  5. Respostes
    1. A l'entrada ho explico, hi ha àrea de jocs infantils al Parc de la Devesa però lluny de l'àrea de pícnic. És un parc molt, molt gran.

      Elimina