dilluns, 6 d’abril del 2015

Zona de pícnic de la Cova de Santa Llúcia, La Bisbal de Falset, Priorat

Hem estat en aquesta zona de pícnic gràcies a en Maurici Montaner, i he de dir que és la zona de pícnic que més m'ha impactat per l'entorn on està ubicada i el què aquest lloc ha significat. Està al terme muncipal de La Bisbal de Falset i és molt fàcil arribar-hi, al final de l'entrada ho explico.
Es tracta d'una bauma que a la Batalla de l'Ebre durant la Guerra Cívil va servir d'hospital.

AGOST'18: Tot segueix igual, l'única diferencia és que s'ha de deixar el cotxe a la desviació de la carretera, perquè la gent hi acampava sense permís. Si hi voleu acampar és possible demanant els permisos peritnents a l'ajuntament. Si hi aneu amb algú de mobilitat reduïda i aviseu amb temps us obriran l'accés per acostar-vos fins al costat de l'àrea de pícnic i de la cova.
Consta de 4 taules de pedra a la zona de les barbacoes. Hi ha un bloc amb 4 barbacoes normals i una de molt gran ideal per groups o peces de carn molt grans.





La caseta és un bany, nosaltres el vam trobar tancat.


Sota la bauma hi ha una taula molt gran per unes 18 persones aproximadament; però li falta el banc d'un costat així que haureu de portar cadires.



Sota la bauma també hi ha una font, un petit altar a Santa Llúcia així com una imatge de la Santa.




La cova ja era habitada en època pre-històrica, Com he comentat durant la Batalla de l'Ebre es va utilitzar com a hospital de campanya per les Brigades Internacionals i s'hi van fer cures a ferits dels dos bandos. Ara, a part de la zona de pícnic, hi ha varis plafons informatius amb fotos i dades. És realment interessant i és important no oblidar aquest episodi.























Per més informació: http://www.això-va-passar.eu

Situació:

Accés: Està a 1 km de La Bisbal de Falset direcció La Palma d'Ebre; és una desviació a l'esquerra amb un cartell granate amb lletres blanques bastant petit. És una pista de molt bones condicions i en pocs metres arribareu a la zona d'aparcament als peus de la bauma.



Què visitar?

La Bisbal de Falset:

Priorat:

8 comentaris:

  1. Aquesta setmana veig que hem estat de baumes aquestes de Falset veig son genials llastima que me quedi tan lluny ellloc me encanta molt bon reportage Marta !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto,
      Moltes gràcies. Hem estat pel Priorat i aquí n'hi ha moltes de baumes, però la de l'entrada no és de Falset, sinó de La Bisbal de Falset. Encara no has publicat l'entrada de les baumes del Ripollés oi? És que he estat uns dies sense internet i no sé si m'he perdut algo...
      Una abraçada

      Elimina
    2. Ara per casualitat he vist la teva pregunta de fa un pilo de temps be val mes tar que mai dons si al Ripolles ni ha de molt guapes aqui en tens dues la Balma del Teixidor i La Baumassa encara ni ha alguna altre pro ja se me va fer tar
      http://cintosoler.blogspot.com.es/search/label/Vidra%20%28Balmes%20del%20Teixidor%20i%20la%20Baumassa%29

      Elimina
    3. +Cinto Soler No pateixis! Ja les vaig veure.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Bon reportatge Marta. Malgrat portar el nom de Falset, la Bisbal es troba a l'altre extrem de la comarca, tocant a les Garrigues.
    També us pot interessar el següent enllaç:
    http://www.això-va-passar.eu/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gr``acies Enric.
      No he ent``es molt bé perqu``e comentes l'ho de Falset i la Bisbal de Falset; a tota l'entrada esta específicat que esta a la Bisbal de Falset.
      Em miraré la web que ens recomanes, segur que és interessant. Moltes gracies!

      Elimina
  3. Hola bones! Vull fer el meu cumpleanys a la cova i passar el dia fent activitats per nens. S'ha de reservar taula o algo per fer barbacoa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mares,
      Temps enrere no, però hauries de parlar amb l'Ajuntament perquè nosaltres fa bastant temps que no hi hem estat (des del 2018). A més per tema Covid algunes àrees estan tancades i també està el risc d'incendi.
      Quan és necessari fer reserva ho especifico al texte, però la informació és actual en el moment que hi vam ser, si posteriorment hi ha canvis jo no ho sé.

      Elimina