diumenge, 5 de març del 2017

Àrees de pícnic La Pilona, Malgrat de Mar, Maresme

Seguint la recomanació de la Sandra Fradera hem estat en aquestes fantàstiques àrees de pícnic sobre la sorra de la platja. He posat el nom de  "La Pilona" perquè on està la primera i més gran és davant d'on hi havia La Pilona. Tingueu en compte que les taules van molt sol·licitades a l'estiu.
La primera àrea està davant del pas soterrani peatonal de davant l'Avinguda dels Països Catalans. Consta de 6 taules de fusta a sota una pineda. Les taules estan força separades.















 
Davant de l'àrea de pícnic hi ha una guingueta ("xiringuito"), uns banys i la caseta de la Creu Roja, tot tancat ara a principis de març, però a la temporada d'estiu ho trobareu obert. Hi ha banys adaptats per gent amb mobilitat reduïda, de fet davant de les taules hi ha una plaça d'aparcament reservada per a gent amb mobilitat reduida.


La Pilona formava part de la mina de ferro que funcionava un segle enrere, aquí hi havia el moll de càrrega del material que venia de les Mines de Can Palomeres. A l'àrea de pícnic hi ha un cartell informatiu, però algun graciós hi ha pintat un grafiti i no es llegeix la meitat. Us posso sota la foto un enllaç al bloc Histories de Mar on hi ha una bona explicació i fotos antigues i modernes, molt interessant.



També hi trobareu indicadors per fer senderisme:


 Si seguiu pel l'Avinguda dels Pins direcció a Santa Susana, a escasos 200 metres trobareu la 2ª àrea de pícnic. Aquèsta és més recollida, petita i ombrívola. Hi han 4 taules de fusta.













Si seguim 200 metres més cap a Santa Susana trobarem la 3ª àrea de pícnic, més petita i encara més ombrívola. Aquesta àrea consta de 5 taules de fusta.










La platja de Malgrat:






Situació:

Accés: A l'Avinguda dels Pins (és el carrer que segueix al llarg de la platja) es pot aparcar, però en época d'estiu deu ser realment complicat trobar-hi lloc. Nosaltres hem aparcat a l'altra costat de la via del tren i hem creuat pel pas soterrani peatonal.

Quan veniu per la carretera nacional II direcció  nord trobareu la desviació cap a Malgrat de Mar, l'heu de pendre i estareu a la carretera de la Costa Brava.

 Quan arribeu en pocs metres a una rotonda, heu de pendre la primera sortida a la dreta

 Ja estareu a l'Avinguda dels Països Catalans, aquesta avinguda és llarga aparqueu on trobeu lloc si veniu en temporada alta, perquè no és fàcil aparcar.

Al final de l'avinguda ja veureu la pineda de la platja on estan les taules. A la dreta hi ha l'accés del pas soterrani.

Accés al pas soterrani

Sortida del pas soterrani al costat de la platja

Què visitar?

Malgrat de Mar


Maresme:



2 comentaris:

  1. Un lloc d'esbarjo força interessant, bon reportatge Marta i gràcies per l'enllaç. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep. A quin enllaç et refereixes? Al bloc d'histories de Mar? De res, és molt interessant.
      Una abraçada

      Elimina