dimecres, 30 de novembre del 2016

Àrea de pícnic Font de Sant Serni, Vilamantells (Guixers), Solsonès

Petita àrea de pícnic davant de l'ermita de Sant Serni del Grau. S'hi arriba per una carretereta que surt de la carretera LV-4241 (de Sant Llorenç de Morunys a Port del Comte).

Consta de 2 taules de fusta i la font que li dóna nom. Per la situació i característiques la veig més com una àrea de pas, però és un bon lloc per dinar si esteu fent turisme per la zona o senderisme (o el què vulgueu). A les fotos no es veu, però darrera la font i les taules hi ha el jardí d'una casa; això li treu intimitat tot i que és un jardí més elevat i gran, pel què la casa queda apartada.







Des de les taules tindreu una visió privilegida de l'ermita romànica i el paisatge és espectacular.


L'ermita de Sant Serni del Grau és una petita i preciosa ermita romànica del S. XI o XII;nosaltres la vam trobar tancada i com que davant mateix de la porta té un cementiri tancat, no es pot accedir fins a la porta; però es pot veure en perspectiva.






Foto feta des de les reixes de la porta
Hi ha un aparcament molt gran, així que no tindreu problema per aparcar.

Des d'aquí podeu anar en cotxe o caminant al Santuari de Lord i hi ha rutes senyalitzades per fer des d'aquí. Us posso l'enllaç del bloc d'en Daniel Llorca perquè descriu una excursió feta sortint des d'aquí, però ells estan molt acostumats a caminar molt:








Situació:

Accés: Tot i que pertany al terme municipal de Guixers, està realment a prop de Sant Llorenç de Morunys. Des de Sant Llorenç heu de seguir les indicacions cap al Port del Compte.


A poca distància, uns 800 metres aproximadament, trobareu una desviació al'esquerra cap al Santuari de Lord i l'ermita de Sant Serni. La preneu i nomès heu de seguir les indicacions durant potser uns 500 metres.

 



 Aviat veureu l'ermita a l'esquerra.
 L'àrea de pícnic està davant per davant de l'ermita, al Google Earth no surt perquè les imatges són del 2014 i es veu que encara no hi havia les taules, com podeu veure a la foto de sota.

Què visitar?

Vall de Lord:


Solsonès:

2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, de mica en mica ens vas vestint el pais de llocs on poder parar i fer un mos. Una abraçada i salut.

    ResponElimina