diumenge, 6 de novembre del 2016

Àrea de pícnic Estanys de Basturs, Basturs, Pallars Jussà

Seguint la recomanació del David Llardén del'Hotel Alegret de Tremp vam estar en aquesta tranquila àrea de pícnic. Està a 2km aproximadament de Basturs dintre de l'espai dels Estanys de Basturs, de fet les taules estan davant mateix d'un dels estanys.
Vull aclarir que les fotos són de Setmana Santa, per això tenen aquests colors d'hivern tan apagats, tot i que ja era inici de primavera.
L'àrea consta de 3 taules de fusta repartides en un espai no molt gran davant del punt d'observació de l'estany gran. A la primavera i a l'estiu hi tindreu una bona ombra.








Hi ha 2 estanys, les taules estan al costat del gran on hi ha un mirador a l'estany, o punt d'observació. Es tracte d'estanys de tipus càrstic, igual que el de Banyoles o el de Montcortés, els únics de Catalunya d'aquesta mena. Quan hi vam ser el nivell de l'aigua era baix i nomès tens visió de l'aigua des del mirador on hi ha les taules, quan li dones la volta no es veu l'aigua (almenys quan està a aquest nivell).




 Al costat de les taules trobareu un plafó informatiu dels propis estanys i de la fauna que viu en aquest entorn.

Haureu de deixar el cotxe a l'aparcament i arribar fins les taules caminant, són uns 5minuts. Hi ha un camí per donar la volta a l'estany gran apte per totes les edats, es triga poc a donar la volta, potser 20 minuts. Pel camí trobareu una desviació cap a un punt d'observació o torre de guaita, acosteu-vos-hi, té unes vistes fantàstiques de la Conca Dellà.
Vull puntualitzar que l'accés des de l'aparcament fins a les taules pel camí de la dreta si és accessible en cadira de rodes o cotxes (si no ha plogut molt), la resta de la volta als estanys no ho tinc tant clar.








Estany petit des del mirador o torre de guaita






Estany gran des del costat contrari a les taules

L'aparcament no és molt gran, però hi deuen cabre entre 5 o 7 cotxes. Hi trobareu panells informatius.



Situació:




Accés: A la carretera comarcal 1412b que va d'Isona a Conques heu de pendre la desviació cap a Sant Roma d'Abella, que és la carretera LV-5113.

Quan porteu aproximadament 1km trobareu una intersecció, a l'esquerra estan indicats els estanys, agafeu aquesta desviació.

A partir d'aquí no hi ha Google Earth, així que no puc possar fotos, però heu de seguir endavant aproximadament un altre kilómetre fins que us trobareu l'aparcament.

Què visitar?

Basturs:

No n'he trobat web

Conca Dellà: a nosaltres ens va encantar i té molt per veure, sobre tot si us interessen els dinosaures, però a més a nivell païsatgístic i de poblets és molt bonic. Nosaltres hi vam passar un dia i ens van faltar moltes coses per veure, us recomano almenys passar-hi un cap de setmana.
Font d'Orcau amb vistes a la Conca


Pallars Jussà:
Vistes des del Castell de Mur



4 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, sembla un lloc tranquil i amb encant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep. Si, sobretot si vens a la tardor o entrada la primavera que la vegetació està mes maca.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Hola! Hi hem estat aquest cap de setmana (23/02/2019) i feia un dia genial! Estàvem sols (amb els dos nens) i tot molt tranquil. És un lloc fàcil de trobar i molt recomanable. Moltes gràcies!

    ResponElimina