diumenge, 19 d’abril del 2015

Zona de pícnic de la Cova d'en Ximet, Margalef, Priorat

Preciosa i petita zona de pícnic en un entorn privilegiat dintre del Parc Natural del Montsant, en el terme municipal de Margalef. S'hi arriba per una pista forestal que surt del poble.
Consta nomès de dues taules de pedra per a 8 o 10 persones i una font; no hi ha molt espai per jugar.







La Cova d'en Ximet, que dóna nom al lloc, és una peculiar  cova on a dintre hi ha un salt d'aigua, és realment bonic i està molt ben preparat per visitar-ho. Val la pena venir per veure-ho.









Nosaltres hi vam ser per Setmana Santa i el què més ens va sorpendre és la gent acampada que hi havia, tot i que hi ha un cartell que diu que no és permès. Entenc que a la gent li agradi anar-hi, però com a visitant ho espatlla a nivell paisatgístic; a més a Margalef hi ha altres indrets on amb un permís de l'Ajuntament es pot fer acampada. Suposo que fora de periodes de vacances hi haurà menys gent.





 Té un aparcament gran i queda apartat de les taules.

 Situació:
Accés: Quan arribeu a Margalef heu de seguir la carretera per on heu vingut que segueix el curs del riu, us trobareu un pont que el creua; l'heu de creuar.

 Trobareu una bifurcació, heu d'agafar la carretera que surt a l'esquerra direcció a l'ermita de Sant Salvador. La Cova d'en Ximet està a 2km del pont, a mitg camí de l'ermita.


 Trobareu aquesta desviació a l'esquerra als aproximadament 2km, l'heu de pendre fins que trobeu la zona d'aparcament.

Què visitar?

Margalef:
Pantà de Margalef, on també hi ha zona de pícnic que ja us explicaré en una altra entrada


Ermita de Sant Salvador a Margalef: aquí també trobareu una zona de pícnic que és gran i té barbacoes, on es pot demanar permís per acampar. En faré l'entrada més endavant. És un indret preciós amb unes vistes impresionants.


Priorat:

4 comentaris:

  1. Si crec que val la pena com tu dius no perdesel pinta molt be potse properament i vagi ja que tinc pendent anar tambe a Siurana de Priorat i segurament aprofitaria la mateixa sortida be marta com sempre un gran Reportage una abraaçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! Hi ha tant per veure al Priorat que tindràs feina! Si vas a Siurana informa't del riu Siurana perquè té gorges molt boniques, jo al riu no hi he anat però n'he vist fotos; al poble si que hi vam estar fa uns 3 anys i és preciós.

      Elimina
  2. Molt maca tota aquella zona Marta, a veure si puc escapar-me algun cop i l'exploro una mica, que tinc ganes.
    Per cert, molt a prop del pantà hi ha un altre cova, la de la Taverna, que pot visitar-se, encara que poder es una miqueta més difícil pels nens.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'informació Daniel; ho tindrem en compte si hi tornem, que esperem que si.

      Elimina